Filyos Beldesi'nde faaliyetini sürdüren ‘Zonguldak Yatırım Filyos Ateş Tuğlası Makina Madencilik Enerji San. ve Tic. A.Ş' Genel Müdürü Nuh Baş, Yerel medyada çıkan " Filyos Ateş Tuğlanın Elektriği Kesildi' haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Genel Müdür Nuh Baş tarafından kamuoyuna yapılan açıklama şu şekilde:

‘Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi web sayfasında 26 Mart 2018 Pazartesi akşamı saat 21.31 de ‘'Flaş Haber, Filyos Ateş Tuğlanın Elektriği Kesildi''  Başlığı ile ‘' dün saat 15.00 den itibaren Fabrikada üretim tamamen durdu''  ve devamında,  Filyos Ateş Tuğla'da 40-50 kişi çalışmaktadır'' şeklinde yanıltıcı ve ticari itibarımızı zedelemeye yönelik yayın yapılmıştır.

Haberin yayınlandığı saat olan  16-24 vardiyasında, 24-08 vardiyasında ve devamında herhangi bir elektrik kesintisi olmadan üretim çalışmalarımız devam etmektedir. Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının herhangi bir elektrik borcu bulunmamaktadır.

Abone değişikliği ve Enerjisa'nın Elektrik Sayacını değiştirmesinden kaynaklı gündüz vardiyası sonunda bir saat kesinti  yaşanmıştır. Haber kaynaklarından aldığı asılsız dedikoduları doğrulama gereği duymayan Halkın sesi gazete yönetimi '' üretim tamamen durdu'' şeklinde balıklama haber yapmıştır.

Ayrıca Filyos Ateş Tuğla Fabrikasında asılsız haberde belirtiği gibi 40-50 kişi değil 83 kişi istihdam edilmektedir.

Şirketimizin ticari itibarını zedelemeyi kendine görev edinen ve bu yönde aldığı her asılsız duyumu uydurma haber  yapan Halkın sesi gazete yönetiminin hukuk önünde şaşırmamalarını, başka Filyos Ateş Tuğla'yı kastettiklerini beyan etmeyeceklerini umuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Zonguldak Yatırım Filyos Ateş Tuğlası Makina Madencilik Enerji San. ve Tic.  A.Ş Genel Müdürü Nuh Baş'

Editör: TE Bilisim