Zonguldak AK Parti milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye ziyaretinde şu şekilde açıklamalarda bulundu. Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 320 milyar metreküp doğalgaz rezervine ek olarak Fatih sondaj gemisi de 85 milyar dolar daha rezerve ilgili açıklamalarda bulundu. 

Zonguldak'ta Filyos limanı da Tosyalı holding doğalgazın karaya çıkartılması kapsamında fabrika kurma çalışmalarına başladığını, ifade eden milletvekili Hamdi Uçar şu ifadelere yer verdi. 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın cumartesi günü yaptığı açıklamada Ancak ikinvci kez  rezerv açıklaması yaptı  sadece Karadeniz'de değil Akdeniz'de ve bölgemizin her yerinnde yeraltı zenginliklerimizi tarıyoruz. malum teknoloji geliştirerek ülkemizde hem sismik araştırma hem diğer alanlarda yapılan çalışmalarla hem doğal gazın hem petrolün ülkemize ciddi anlamda ithal kalem olan enerjinin azaltılması konusunda yapılan çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Bu anlamda Karadeniz'de yapılan sondajda bulunan 320 milyar metreküp doğalgaza ek olarak ikinci açıklamasında Sayın Cumhurbaşkanımızın 85 milyar metreküp daha rezervi bulunduğunu ifade etti bu İnşallah devam edecektir. hem ülkemiz adına hem bölgemiz adına heyecan verici bir gelişmedir.

“TPAO'YA FİLYOS LİMANINDA YER TAHSİS EDİLDi”

Milletvekili Hamdi Uçar, "Doğalgazın bulunması Zonguldak'a büyük katkılar sağlayacak. Türkiye petrolleri anonim şirketine  Filyos limanında bir bölge tahsis edildi. Orada lojistik faaliyetlerini sürdürecek orada yapılacak bir takım faaliyetler ile hatta şu anda Tosyalı grubunun orada doğalgazın Ankara'ya taşınması ile ilgili yapılacak bir takım faaliyetler ve çalışmalar ile ilgili malzemelerle ilgili fabrika kuruyor.Hızlı bir şekilde çalışmalar devam edecek orada. Filyos bölgesi Bu anlamda yerelden de çıkarak genel bir öneme kavuştu.oradaki sanayileşmenin oradaki fabrikaların oradaki yatırımların oradaki altyapının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için artık yukarısı yani yukarı dediğim fabrika sahipleri hükümetimiz yetkililer buna el atmış durumdalar  Yani sürekli gündemde olan bölgelerden bir tanesi olacak Zonguldak ve Filyos olarak olarak. önümüzdeki günlerde çok daha önemli müşteri ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyoruz. Çünkü bu anlamda çalışmalar devam ediyor.Doğalgazın bulunması bölgemize yansıması çok iyi olacak. Çalışmalar dikkat et takip ediyor ve izliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim