İşsiz kalma durumuyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen çalışanların yanı sıra Gökçebey halkının da bu duruma tepki göstermeye hazırlandığı edinilen bilgiler arasında.
Öte yandan, Milletvekillerine çağrıda bulunan Emko A.Ş. pazarlama ve satış departmanında çalışan Suat Altunay: “Ben Suat Altunay Zonguldaklıyım 2012 yılından beri Emko A.Ş. fabrikasında pazarlama ve satış departmanında çalışmaktayım. Cumhuriyetin ilk şehri olan Zonguldak'ımızın bu günlerde sanayi, kültürel ve turizm açısından gerilemesini hepimiz durağan şekilde izlemekteyiz. Zonguldak bir marka şehriydi, Zonguldak bir kömür şehriydi. Bölgesindeki ticarete yön veren şehirdi. Evet kömürümüz kara, elmasımız kara ama KADERİMİZ KARA olmasın. Evet karamsar bir tablo içinde şehrimde yaşıyorum çünkü önümü aydınlatacak ışık tutanımız yok. Bu şehirde yaşamamın tek bir dayanak noktası vardı. O da evimi ekmek götürebildiğim işim. Şimdi onu da kaybetmenin eşiğindeyim. Sebep ise çok basit bir konu. Bugün 63 ülkeye ihracat yapan ve Türkiye için, yerli ve milli sermaye için dünya markalarıyla rekabet edebilen bir kombi üretiyoruz. Bu gurur sadece Emko'nun değil hepimizin gururudur. Böyle bir ürün üretiyoruz ama doğalgaz'ımız hala yok, etrafımızda 3-5 km yakınlarımızda doğalgaz var ama bizim fabrikada yok. Fabrikamız Bakacakkadı da olup hemen yol kenarıdır. Akmercan ile aylarca defalarca yazışma ve görüşmelere istinaden hiçbir sonuç elde edilememiştir. Bugün 300.000,00-350.000,00 TL aylık elektrik tüketen fabrikamız bundan daha fazlasını da doğalgaz olarak tüketecek ve faturalarını her fatura olduğu gibi düzenli ödeyecektir. Doğalgazın olmaması bizim üretime sekte vurmakta ve fabrikamızın başka vilayete taşınmasını gerekli kılmaktadır. 200-250 kişinin çalıştığı bu kadar büyük yatırımın ilimizden gitmesi hepimizi üzmesi gerektiğine inanıyorum. Bir çalışan olarak elimden gelen siz önderlerimizden bu konu hakkında çözüm bulmanızdır. Çaycuma ilçesinde doğalgaz var Gökçebey ilçesinde doğalgaz var ama arada kalan Bakacakkadı da doğalgaz yok. Bir eve aylık ortalama 250 tl doğalgaz faturası geldiğini baz alırsak Emko A.Ş. aylık yaklaşık 1.200 ev kadar doğalgaz yakacağını düşünüyoruz. Bu hesaplamaları sizler çok daha iyi bileceğinizden şüphem yok.
Şehrimizde işsizlik var, yatırımlar yok denecek kadar az, gelişme yerinde sayıyor bu kadar çok çözülmesi gereken işlerimiz varken basit bir doğalgaz hattı için koca fabrikanın taşınmasını istemiyoruz.
Sayın vekilim biz sizlerin sıkıntılarımızı çözeceğine, kanayan yaraya merhem olacağınıza, şehrimize en iyi hizmet edeceğinize inandığımız için oyumuzu gönül rahatlığıyla size verdik. Lütfen bir Zonguldaklı olarak bu ses kulak vermenizi rica ediyorum.
Saygılarımla.”

Editör: TE Bilisim