Günümüzün önemli konularından olan estetik, güzel görünüm oluşması adına herkes tarafından ilgi görmektedir. Özellikle de yüz estetiği hem kadınlar hem de erkekler için büyük önem kazanmış ve bunun için araştırmalar yapmaktadırlar. Yüzün estetik duruşu üzerine büyük bir rolü olan çene, bazı bozukluklara maruz kalabilir ve bu da direkt olarak yüz estetiği üzerine etki eder. Çene bölgesinde var olan görünüm bozuklukları için ameliyat ile değil dolgu ile kendinizi rahatlatabilirsiniz. Peki ya bu çene dolgusu nedir? Sizin için çene dolgusu Mersin uygulayıcısı olan ve profesyonel, deneyimli ve uzman olan ekip barındıran Karakucak Poliklinik ile görüşmeler yaptık, onlara sorular sorduk. Aldığımız tüm cevapları derledik. Çene dolgusu hakkında merak edilen, bilinmesi gereken bütün detaylar haberin devamında. İşte detaylar…

Çene Dolgusu Nedir?

Çenede gerginlik, çıkıntı gibi durumlar olabilmekte ve bu durumlar da yüz estetik görüntünün bozulmasına sebep olan etkenlerin başında gelir. Birçok problem, şikâyet durumunda çene dolgusu ameliyatına başvurularak çenede var olan bozukluk ortadan kaldırılır ve istenen görüntü elde edilir. Eğer hastaların çenelerindeki problem, bozukluk çok daha şiddetli ve rahatsız edici ise de bu durumda cerrahi yollara da başvurulabilir. Yani şiddete ve çokluğa göre dolgu ya da cerrahi yöntemler kullanılabilmektedir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu uygulamasından önce, doğru estetik görüntünün oluşturulabilmesi adına yüz estetik durumu değerlendirilmektedir. Ardından çene dolgusu operasyonu hakkında planlar çizilir ki her şey doğru ilerlesin. Planlama sonrası uygulamaya geçildiğinde, önce hastaya lokal anestezi uygulanır ki herhangi bir şey hissetmesin. Ardından da hacimsel olarak çene bölgesine dolgu enjekte edilir. Enjekte edilen dolgu malzemesi içerisinde mineraller, vitaminler ve bunlar gibi daha birçok önemli yapı taşları vardır. Bu nedenle de dolgu uygulamaları sırasında cilde ve çeneye zarar verecek ya da verebilecek hiçbir madde kullanılmaz.

Çene dolgusu Mersin ilinde çok tercih edilen estetik uygulamadır ve uygulamada en beğenilen özelliklerden birisi de uygulama öncesinde cildin derinlemesine temizliğinin yapılmasıdır. Temizlik yapılarak enjekte edilecek lokal anestezinin etkinliğini önleyecek problemlerin de önüne geçilmiş olur. Kullanılan hiçbir enjekte ya da dolgu malzemesi cilde ya da vücuda zarar vermez. Enjektörler kullanılarak dolgu malzemeleri, çenede belirlenmiş olan noktalara enjekte edilir. Çene dolgusu tamamlandıktan sonra çenede düzelmeler ve görüntü olarak da düzgünlükler meydana gelecektir.

Çene Dolgusu ile İlgili

Çene bölgesinde, çene ucunda vs. dolgu uygulamaları, cildin hiçbir bölümüne asla zarar vermez. Çünkü önceden de söylendiği gibi, kullanılan dolgu malzemesi, vücut için gerekli olan mineral ve vitamin gibi maddeleri içeren önemli bir bileşendir. Bu nedenle de cilde ya da dokunan hiçbir kişiye herhangi bir zarar vermez. Çene uç bölgelerine uygulanan ve hiçbir ağrı içermediği için tercih edilen çene dolgusu, günlük yaşantıyı etkilemeden biten bir operasyon içerir. Böylelikle de çene dolgusu ameliyatsız yapılır ve bütün bunlar da ameliyat korkusu olan kişilere de estetik yaptırmaları konusunda engel teşkil etmez.

Çene dolgusu uygulamaları, sporcular tarafından da mankenler tarafından da çok tercih edilmektedir. Çenede var olan yapısal bozuklukları düzelterek yüz simetrisi oluşturulur ve yüz konusunda önem taşıyan bir meslek sahibiyseniz bu uygulama sizler için çok iyi olabilir. Çene bozuklukları ayrıca kimse fark etmeden de tamamlanabildiği için gizli saklı da yapabilirsiniz.

Çenede var olan bozukluklardan kurtulmak ve kısa sürede tamamlamak istiyorsanız eğer çene dolgusu tam da size göre. Çene dolgusu Mersin ilinde uygulama yapan Karakucak Poliklinik ile iletişime geçerek aklınızdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz. www.karakucakklinik.com web sitesini ziyaret ederek hem çene dolgusu hem de diğer uygulamalar hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim