Zonguldak Demokrasi Platformu Uğur Mumcu anma etkinlikleri kapsamında, Deniz Harp Okulu eski Komutanı, Emekli Amiral Türker Ertürk ile bir söyleşi düzenledi. 1 Şubat Cumartesi günü Maden Mühendisleri Odasında yapılacak söyleşi saat 14.00’de başlayacak. Emekli Amiral Türker, “Kanal İstanbul ve Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler Işığında Türkiye’nin Denizcilik Politikaları” başlıklı bir sunum yapacak. 

GAZİ ALEMDAR MÜZE GEMİSİNİN YAPIMINA ÖNCÜLÜK ETTİ
2010'da TSK içinde Gülen cemaatine bağlı imamların olduğunu ve bunların dışarıya bilgi sızdırdığını ifade ederek Deniz Harp Okulu Komutanlığından istifa eden Türker Ertürk, 2006 – 2008 yılları arasında Karadeniz Bölge Komutanlığı yaptığı sırada Ereğli’deki Gazi Alemdar Müze Gemisinin yapılmasına öncülük ederek yöremize önemli bir kültür hizmetinde de bulundu. 

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA 25 DERGİ, GAZETE VE İNTERNET SİTESİNDE YAZARLIK YAPIYOR
Askerlik mesleğinden ayrıldıktan sonra birçok televizyon ve radyo programına katılan Türker Ertürk’ün yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. Sayısız konferansa konuşmacı olarak katılan Ertürk, halen yurtiçi ve yurtdışında yayın yapan 25’i aşkın dergi, gazete ve internet sitesine köşe yazıları yazıyor. Aynı zamanda aktif bir sporcu olan ve kurbağa adam brövesiyle üç yıldız balıkadam dalıcı belgesine sahip olan emekli amiral tenis, yelken, sörf, kar ve su kayağı sporları yapıyor.

Editör: TE Bilisim