Türk-İş Sendikası kongresini değerlendiren GMİS Genel başkanı Hakan Yeşil, Türk-İş ergün Atalay’a Kefil olduğunu ve işçi aleyhine imza atmayacağına inandığını söyledi.
Yeşil sözlerine şöyle devam etti;
“Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Güzel bir genel kurul oldu ve dolu dolu geçti. Ergün Atalay ve yönetimi delegelerden güven oyu alarak yeniden seçildi. İşçi kendi kongresini kendisi yaptı. Sorunların çözüldüğü bir ortam oldu. Kendimi başarılar diliyorum ve çok zor bir dört yıl bizi bekliyor. Önümüzde bu kıdem tazminatları ve vergi problemleri var. Ergün Atalay’ın yönetiminde disiplin kuruluna seçildim.
Sendikalar ile elele omuzomuza vererek türkiş başkanı Ergün Atalay önderliğinde bu sorunlara göğüs gereceğiz.”
“TÜRK-İŞ TEŞKİLATI LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ”
Ergün Atalay’ın genel başkanlığını kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Ergün Atalay’a yapmadığı bir şey için saldırılarda bulundular. Bizleri işin özünü biliyoruz. Konuşmasını cımbızlayıp kamuoyuna başka şekilde yansıttılar. Türk-iş teşkilatının tamamı linç edilmek istendik. Ergün Atalay işçi aleyhine hiçbir imza atmamıştır. Böyle bir düşüncesi de yoktur. Ben kendisine kefilim. Kıdem tazminatıı sadece Türk-İş’in değil Türkiye’deki çalışma yatın tamamını ilgilendiriyor. Türk-iş kongresinde çıkan sonuçlardan bir tanesi kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Bunun için yapılabilecek ne varsa ve ekip kararı sonuna kadar bu iş için mücadele edeceğiz.
Editör: TE Bilisim