Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren Eren Enerji'de sendikal örgütlenme çalışmaları yüzünden işten çıkarılan işçiler için bugün de eylem yapıldı. DİSK'e bağlı Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, Eren Enerji Santrali önünde basın açıklaması yaptı.

DSP GENEL BAŞKANI DESTEK VERDİ

Basın açıklamasına, Eren Enerji'de sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atılan işçilerle, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Kilimli halkevi öğrenci kollektifi, KESK üyeleri, ÖDP üyeleri, Çatalağzı Çevre Koruma Derneği üyeleri katıldı.

İŞÇİLERİN YANINDAYIZ...

Eylemde öğrenci kollektifleri konuşma yaparak, ‘'Eren Patronu çocuklarının geleceği için çalışırken, onlara iyi bir gelecek bırakacakken, anayasal haklarını kullanan Eren işçilerini kapıya koydu. Biz üniversiteliler olarak bu haksızlığın karşısında direnen işçilerin yanındayız'' ifadelerini kullandılar.

'YENİ TERMİK İSTEMİYORUZ'

ÇAÇEV Başkanı Aydemir Akbaş ise, ‘'Burayı bir termik santral cehennemine çevirdiler, zehir soluyoruz. Bu da yetmemiş gibi işçilerimizi de işten atıyorlar. Ayrıca yeni termik projeleri yapıyorlar. Buradaki bu sorunun tek muhattabı biz olmamalıyız. Siyasi partilerimizi göreve çağırıyorum, çevresine ve atılan işçilere sahip çıksınlar'' dedi. Ayrıca ÇAÇEV olarak ‘Yeni termik istemiyoruz' adlı imza kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Eren Enerji önündeki eyleme katılan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, işçilerin yanında olduğunu vurguladı.

''İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ''

DİSK'e bağlı Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, basında çıkan haberler ile ilgili açıklamada bulunarak, ‘'Eren'de iş barışı sağlanacak gibi laflar dolanıyor. Atılan işçiler iş başı yapmadan, içerideki arkadaşlarımızın üzerindeki baskılara son verilmeden, işçi ve sendika temsilcileri ile şirket bir araya gelmeden iş barışı sağlanamaz. Ayrıca ÇAÇEV'in yürüttüğü kampanya bizim kampanyamızdır. Atılan işçi arkadaşlarımız ile birlikte yürüteceğiz'' ifadelerini kullandı.

Eren Enerji önünde yapılan eylemde ‘'Sendika haktır, engellenemez'' gibi sloganlar da atıldı.

Editör: TE Bilisim