Erkmen, Zonguldak Valiliği döneminde termik santral çalışmasına başlayan Eren Enerji’nin 3 bin kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikası sözü verdiğini hatırlatarak bu sözün tutulmasını istedi.  Erkmen, işadamı Ahmet Eren’e de çağrı yaparak bu yatırımın takip edilmesini istedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR…

Bildiğiniz üzere, ben bunu 2015 seçimlerden de gündeme getirmiştim. Zaman zaman konuşmalarımda da söyledim ama maalesef, Zonguldak kamuoyu tarafından pek üzerine gidilmedi. Yani bu konuda biz yalnız kaldık. Size  bu duyarlılığınız için, konuya sahip çıktığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

O tarihte bildiğiniz üzere, Eren enerji, ''Yerli kömür kullanacağım'', ''Burada yerli kömürün üretiminin, dolayısı ile istihdamın artması için şu sahaları alacağım'' gibi sözler verdi. Yani bu sözlerdeki amacın, biraz da kendini kamuya şirin göstermek olduğunu düşünüyorum şimdi. Çünkü eğer bu şekilde olmasaydı, o gün verilmiş olan o sözlerin arkasında durulurdu. Çünkü ben, çok iyi hatırlıyorum, o dönem Eren Enerji'nin kurucuları Zonguldak'ta enerji ile birlikte tekstil üretimini gerçekleştirmek istediklerini bizimle paylaşmıştı. Bunu yerel medyaya da demeç olarak vermişlerdi.

Emek yoğun sektörleri de devreye sokmamız gerekiyor

Bunun üzerine gidilmesi lazım. Çünkü tekstil dediğimiz olay, bir emek yoğun sektör ve dolayısı ile orada pek çok kişiye iş imkanı sağlayabilecek bir konu. Bizim Zonguldak'ta kömürle birlikte bu gibi emek yoğun sektörleri de devreye sokmamız gerekiyor. O nedenle tekstil Zonguldak için hayati önem kazanan yerlerden biri diye düşünüyorum.  O yüzden, ben de sizin aracılığınız ile Ahmet beylere, Eren kardeşimize ve Eren Holding'in yetkililerine bu verdikleri sözü gerçekleştirmeleri için bir kez daha çağrıda bulunuyorum.

Bence biz Zonguldak olarak o sözü yeterince kamuoyuna mal edip onlar üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanamadık. Ben, hala da vaktin geç olmadığını zaman zaman dile getiriyorum. Konunun üzerine giderek bu yatırımın Zonguldak'a yapılması konusunda Zonguldak kamuoyuna verdikleri sözün arkasında durmalarını mutlaka hatırlatmamız gerekiyor.

Editör: TE Bilisim