Kır paylaşımında: "Erdemir’e karşı açtığımız dava ile başlıyan sürecimizde , Oyak yönetiminin Erdemir eliyle KdzEreğlisi , çalışanına ,işçisine,nakliyecisine , tacirine verdiği tüm zararları ortaya döktük.Ucuza personel çalıştırmasıni engellemek için işçinin hakkı için de buradayız .Zonguldak tek yumruk Çates de olduğu gibi haksizliga oyak erdemir de de karşıyız.
Oyak akp nin arka bahçesi değildir oyak Eregli halkının ,işçisinin ,çiftçisinin ,esnafınındır.Ankaradan , oyak erdemiri yönetemez. Bunu genel başkanımıza ve meclis sözcümüz Özgür Özele ilettik.Bizimle birlikte bu mücadeleye sonuna kadar destek olacaklarını söylediler.
Fakat bu sıralarda Oyak hiç boş durmadığı gibi kdz Ereğli belediyesini çalıştırılmaz hale getırmeye çalışmaktadır.
Yapılan son görüşmelerde ise Erdemir kendini Ereğli’den üstün ve dışarda görmeye başlamış bunu da resmileştirmek için kendini Özel endüstri bölgesi haline geçirmek için Akp vekilleriyle kafa kafaya verip kapı kapı geziyorlarmış.Ereğli bizim Ereğli’miz !erdemir halkımızın desteği fedakarlıkları ve yardımlarıyla bu hale gelmıstır.Ereglının var ettıgı Erdemir şimdi Ereğli’yi beğenmiyor!"

Editör: TE Bilisim