-Enerji Bakanlığı’ndan Vezirköprü Orman Ürünleri’ne ödül

Vezirköprü Orman Ürünleri enerji tasarrufuna yönelik çalışmaları ile Enerji Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada ödüle layık görüldü. Bu yıl 10’uncusu gerçekleşen Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın ilk gününün akşamında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle ödüller sahiplerine takdim edildi.

Vezirköprü Orman Ürünleri, Enerji Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada, enerji verimliliği konusundaki çalışmaları ile bakanlık tarafından ödüle layık görüldü. Bu yıl 10'uncusu gerçekleşen ve enerji sektörünün önemli etkinliklerinden olan Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda gerçekleşen ödül töreni ile ödüller sahiplerini buldu. 11 Nisan akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ödül törenine Vezirköprü Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Turan, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Mehmet Karahasanoğlu, Vezirköprü Yatırım Grubu Mühendisleri’nden Selami Uygun ve Nevzat Çilesiz katıldı.

Ödül töreninde Vezirköprü Orman Ürünleri adına ödülü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Turan teslim aldı.

Nihat Turan aldıkları ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu.

‘’Şirket olarak son beş yıllık süreçte yerleşke içinde bulunan tesislerin tamamı yalın üretim sistemi kapsamına alınmıştır. Bu sistemin konusu verimlilik ve israftan kaçınmayı hedeflemektedir. Bunun yanısıra enerji yönetim sistemi oluşturulmuş, bu süreçte toplam 480 adet büyük ve küçük ölçekli proje tamamlanmıştır. Bu çalışmalar ile öncelikli olarak tesislerin tümünde enerji kullanım verimini yükselmiş, ürün maliyetlerinde de önemli tasarruflar elde edilmiştir. Vezirköprü Orman Ürünleri ürettiği rekabet gücü yüksek ürünleriyle, Türkiye’de ve dünyada 32 ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı veren bir kurum haline gelmiştir. PELİ markası ülkenin bilinen ve tanınan aynı zamanda değer üreten bir marka konumuna ulaşmıştır. Şirketimiz doğru ürünlerle yaşamın geçtiği her yere değer katan, güvenilen, saygı duyulan, lider ve küresel bir marka olmak şeklinde ifade etmiş olduğumuz vizyonumuz ile insana, çevreye duyarlı, inovatif, sürekli gelişim odaklı, ailenin geleneksel değerlerini çağdaş yönetim felsefesiyle harmanlayarak tüm paydaşlarıyla değer yaratan bir marka olmak misyonuyla kurumsal kimliğini ifade etmektedir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği üzere ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye makumdur’ sözünü hiç unutmadan şiar edinerek ülkemiz için, hepimiz için değerler üretmek zorunluluğumuz olduğunu biliyoruz, bunun farkındayız ve model şirket olma yolunda çalışmaktayız.’’

Vezirköprü Orman Ürünleri, Enerji Bakanlığı tarafından Enerji Verimli Endüstriyel Tesis, Enerji Yoğunluluğu’nun Azaltılması, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı En Başarılı Endüstriyel İşletme Ödülü’ne layık görüldü.

Sektörün öncü kurum, kuruluş ve firmaları ile başta Avrupa ve Amerika olmak üzere farklı ülkelerden uzmanları ve ziyaretçileri buluşturan fuarda enerji verimliliğinde son gelişmeler ve uygulamalar paylaşılıyor, ihtiyaç duyulan mekanizmalar ve düzenlemeler tartışılıyor.

Editör: TE Bilisim