CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Çatalağzı’nda 7 termik santral ünitesi bulunduğunu anımsatarak özetle şunları söyledi: “Bir madenci ve emekli kenti olan Zonguldak’ta, mesleki hastalıklara bağlı akciğer ve solunum yolu hastalıkları, KOAH en üst sıralarda. Tedbir alınmazsa Zonguldak salgında Anadolu’nun merkezi olabilir. Acil olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli! Aksi takdirde madencinin, emeğin ve emeklinin başkenti, virüsün salgınının başkenti olabilir.”

‘HIZLA ARTIYOR’

Cumhuriyet’ten Ali Ayaroğlu’nun haberine göre; CHP’li Ünal Demirtaş da “Koronavirüs Zonguldak’a girmiştir ve hızla yayılmaktadır. Kesin çözüm ivedilikle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi” diye konuştu. Demirtaş, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunlara dikkat çekti:

“Vaka sayısının henüz en üst düzeye ulaşmadığı şu günlerde bile koronavirüs mücadelesi için tespit edilen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yataklı servisler ile yoğun bakım ünitelerinin tamamının dolduğu ifade edilmektedir. Şu ana kadar 25’in üzerinde sağlık çalışanı koronavirüse yakalanarak enfekte olmuştur.”

(kaynak:odatv)

Editör: TE Bilisim