Kuruluşumuz ve bazı basın yayın organlarında Bülent Ecevit Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında yapılan haberler için Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gelen açıklama; “Son günlerde yerel basında ve sosyal medyada Batı Karadeniz Bölgesinin sağlık üssü konumunda olan Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesini, rektörlüğümüzü ve kurum çalışanlarımızı hedef alan, karalama amaçlı ve gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlar yer almaktadır. Kurumumuz tarafından art niyetli olduğu değerlendirilen, kamuoyunu yanlış yönlendiren, doğru haberciliğe ve basın ahlakına yakışmayan bu girişimleri kınıyor, gerekli yasal işlemleri en kısa sürede başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" şeklindedir. Yapılan bu açıklamanın ardından aşağıdaki bilgilendirmeyi  yapmak ve ilgililere gerçekleri hatırlatmak bir kez daha kaçınılmaz olmuştur.
1- Zonguldak basın kuruluşu olarak; Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Zonguldak'ın en büyük kamu kurumu olduğunu, bölgemizdeki en büyük sağlık kuruluşunun üniversite hastanesinin olduğunu, üniversitenin Zonguldak'ın üniversitesi olduğunu, kurum yönetimlerinin gelip geçici olduğunu, kurumun Zonguldak’ta baki kalacağını en iyi bilenlerden olup, BEÜ’nün önceki zamanlara nazaran geriye gitmesi yerine, daha da ileriye gidip, gelişerek daha iyi hizmetler üretmesi bizim de en öncelikli amaçlarımızdandır.
2 - Bilindiği üzere; vatandaşların eleştirel katkılarının sözcülüğünü yapmak, bütün bilgi kaynaklarından faydalanarak vardığı sonuçları  haber olarak iletmek, basının en önemli kamusal görevlerindendir.
3 - Her ne kadar kamuoyu duyurusunda haberleri yapan basın kuruluşlarının isimlerinden bahsedilmemiş ise de kuruluşumuzca üniversite hastanesine yönelik haberler yapılmış olup, yapılan haberler, vatandaşların eleştirileri, şikayetleri ve görüntülerini içeren somut verilere dayanan haberlerdir. Haberlerimiz zaten kamuoyundan gelen somut verilerle yapılıyorken, üniversitenin kamuoyu duyurusunda bahsi geçen "kamuoyunu yanlış yönlendiren, doğru haberciliğe ve basın ahlakına yakışmayan, art niyetli olduğu değerlendirilen, rektörlüğümüzü ve kurum çalışanlarımızı hedef alan karalama amaçlı" gibi subjektif ifadeler, objektif haberlerimiz karşısında izaha muhtaç olup, rektörlükten neden bu kanıya vardıklarına yönelik kamuoyuna açıklama beklemekteyiz.
4 - Basın olarak amacımız, Zonguldak özelinde paydaşı olduğumuz devlet kurumlarını yıpratmak değil, tam aksine kurumlarımızın aksayan yönlerine çözüm üretilmesine yönelik kamuoyu adına denetim, gözetim görevini yaparak ileride yaşanabilecek daha vahim hadiselerin önüne geçilmesine katkı sağlayarak, kurumlarımızın güçlenmesi, vatandaşlarımızın şikayetlerinin değil, memnuniyetlerinin artmasıdır. Bu suretle basın olarak objektif haberlerimizden ötürü görevimizi yapmayı baskı altına almayı amaçlayan açıklamalar  yerine, haberlerde yer alan aksaklıklara çözüm üretme niyetindeki yönetimlerden teşekkür beklentimizin olduğunu ifade etmek isteriz.
5 – Bu süreçte gerek hasta ve hasta yakınlarından gerekse kurum çalışanlarından gelen binlerce yorum ve haber niteliği taşıyan yüzlerce bilgi ve video – fotoğraf,  yaptığımız haberlerin haklılığını ortaya koymaktadır.  Adli mercilerin başlatması muhtemel soruşturma durumunda tüm iddiaları ve belgeleri ulaştırmaya hazırız.  Ayrıca haberlerimiz eleştirilere açık olmakla birlikte hasta ve çalışan memnuniyetini artırma, daha fazla hasta kabul etmek için çalışma yapması gereken bu güzide kurumumuzun yöneticilerinin kurumu daha fazla yıpratmalarına, değersizleştirmelerine  göz yummayacağımızın bilinmesini isteriz.

Editör: TE Bilisim