Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, son zamanlarda bazı yerel basında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) hakkında ve özellikle Üzülmez Müessesesinde çalışan yönetici ve maden işçileri hakkında yazılan yazı ve eleştiriler ile ilgili açıklama yaptı.
Demir konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun gözbebeği müesseselerinden biri olan Üzülmez Müessesemiz hakkında bazı internet siteleri ile yerel gazetelerde amacı belli bazı haber ve yorumlar yayınlanıyor.
280 madenci kardeşimize işten erken çıktıkları için cezai işlem uygulandığı iddiası üzerinden Üzülmez Müessesemiz Kurumsal ve yönetsel anlamda yıpratılmaya çalışılıyor.
Bu tür haber ve yorumları yapanlar ve yaptıranlar bilmelidir ki, Üzülmez Müessesesi, TTK içinde en disiplinli, üretim açısından en verimli müesseselerimizin başında geliyor.
Yapılan kasıtlı haber ve yorumlar bu gerçeği değiştirmeye yetmez.
Belli amaçlara yönelik olduğu anlaşılan bu haber ve yorumları kabul etmiyoruz.
Üzülmez Müessesemizde hasta kağıdı alan, iş kazası nedeniyle ocaktan çıkan tüm madencilerin hastanelerimizdeki tetkik ve tedavi süreçleri bile yakından takip edilmekte, tedavilerinin bir an önce tamamlanarak mümkün olan en kısa sürede yeniden işlerine dönmeleri sağlanmaktadır.
Hiç şüphe yok ki, mesai bitiminde saat hatası gibi çeşitli nedenlerle, madencilerimizin 1-2 dakikalık erken karta basma hareketi yapması nedeniyle madencilerimizin yevmiye ve hafta tatili cezası almaları makul ve kabul edilebilir bir uygulama değildir.
Bu nedenle doğal olarak bu hataların düzeltilmesi en doğru yoldur.
İşçi ile kurum yönetimini ve Sendikayı karşı karşıya getirmeye yönelik bu tür polemikler, Üzülmez Müessesemizin disiplin ve üretim verimliliği yönündeki örnek durumunu değiştiremez.
Üzülmez; işçisiyle, Sendikasıyla ve Müessese Yönetimiyle bir bütündür.
Disiplin ve üretim verimliliğini bu bütünlüğe borçludur.
Her kim olursa olsun, her ne amaçla olursa olsun Üzülmez Müessesemiz üzerinde polemik yaratmaya ve maden işçilerinin moral ve motivasyonunu bozmaya, kurum yönetimini yıpratmaya kalkışanlar karşılarında yine maden işçilerini bulacaklardır" dedi.
Editör: TE Bilisim