Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Federasyonu ve İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odasının katkıları ile güzel bir kamu spotu hazırladıklarını belirten Artikar, amaçlarının insanların bu tehlikenin farkında olmasını sağlamak olduğunu ve Hiçbir şeyin insan canınızdan daha kıymetli olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi.
"Zonguldak Elektrikçiler Odası olarak sürekli Elektrik Tesisat işlerinin önemini anlatıyor ve bu işin şakası olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz. Elektrik gözle görülen elle tutulan bir şey değildir, bu yüzden mesleki eğitimi olmayan kişilerin yapacağı ya da müdahale edeceği elektrik tesisatları çalışanlarımızın ailemizin hayatını tehlikeye sokacaktır.
Bir örnekle anlatmak gerekirse evinde sürekli sigortası atan bir vatandaş çevresinden bu işi yapabileceğini düşündüğü birini evine çağırıyor ve sigortanın sürekli attığını söylüyor. Bu kişi sigortanın amperinin 20A olduğunu bunu 40A ile değiştirirsek daha atmayacağını söylüyor. İşte tehlike burada başlamış oluyor, sigortalar koruma cihazlarıdır bağlı bulunduğu devrede bir problem varsa elektriği kesmek için devreyi keser yani atar. Siz bunun yerine atmasın diye daha yüksek bir sigorta takarsanız sorunu daha da büyütürsünüz sigorta atmayınca beslediği elektrik hattındaki kablo yanmaya başlar ve sonuç ansızın çıkan bir yangın olur.
Evlerde işyerlerinde çıkan yangınların büyük bir bölümü elektrik arızası kaynaklıdır. İşte tamda bu yüzden elinde belgesi olan ve bu işin eğitimini almış bir elektrik tesisatçısına bu işin yaptırılmasının ne kadar önemi olduğu anlaşılmış olmalıdır".
"KAMU SPOTU HAZIRLADIK"
"Günümüzde birçok evde kaçak akım rölesi kullanılmıyor, kullananlarda bir süre sonra atıyor diye iptal ettiriyor, eğer elektrik kullandığınız yerde kaçak akım rölesi atıyorsa tesisatınızda ya kaçak vardır ya da topraklamanız zayıftır. Sorunun çözülmesi için yetkili bir elektrikçiye ihtiyacınız var. Tesisatınızdaki kaçak bulunmalı ya da zayıf olan topraklamanız güçlendirilmelidir. Bunun dışında yapılacak olan şey size ve sevdiklerinize zarar verir. Siz, siz olun bu gibi durumlarda elinde yetki belgesi olan bir elektrik tesisatçısına başvurun.
Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Federasyonu ve İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odasının katkıları ile güzel bir kamu spotu hazırladık, amacımız insanların bu tehlikenin farkında olmasını sağlamak. Hiçbir şey canınızdan daha kıymetli değildir."
Editör: TE Bilisim