2014 yılında Özel Erdem hastanesinde kalp kapakçığı değişen Selcan Erdoğan, ameliyattan yaklaşık 2 sene sonra evinde rahatsızlandı. Kalp krizi şüphesiyle ambulansla Özel Echomar Hastanesine kaldırılan Erdoğan’a, acil doktorları ‘sinir krizi’ teşhisi koydu.

DEVLET HASTANESİ: “KALP KRİZİ!..”

Erdoğan’ın eşi Atilla Erdoğan tarafından tıbbi geçmişi acil doktorlarına anlatılsa da, acil doktoru hastanın kalp krizi geçirmediğini sinir krizi geçirdiğini konusunda ısrarcı oluyor. Sinir krizi tedavisini kabul etmeyerek; kendi imkanlarıyla Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine giden Erdoğan çiftine, ilk muayenenin ardından kalp krizi teşhisi koyuluyor. 2 saat devlet hastanesinde kalan Selcan Erdoğan ardından, devlet hastanesinde kalp doktoru olmadığı için BEÜ Araştırma Hastanesine sevk ediliyor. Burada 3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Selcan Erdoğan’a anjiyo yapılması kararlaştırılıyor. Fakat BEÜ Araştırma hastanesi’nde genel cerrahi doktoru olmadığı gerekçesiyle bu sefer de İstanbul Erdem hastanesine sevk ediliyor. Erdem hastanesinde yapılan anjiyo sonrası damarı tıkayan pıhtı açılamıyor ve Erdoğan’a 2 ay ile 2 yıl arasında ömür biçiliyor.

“TIKALI DAMAR BALONCUKLA AÇILIYOR”

Çaresiz kalan Erdoğan ailesi bu seferde şansını Üsküdar’da bulunan Siyami Hersek hastanesinde denemeye karar veriyor. Erdem hastanesinden ambulans ile Siyami Hersek’e nakledilen Selcan Erdoğan’a tekrar anjiyo yapılıyor. Damarı tıkayan pıhtı baloncukla nihayet açılıyor. Ölümden dönen Erdoğan, Siyami Hersek’te 10 gün boyunca yoğun bakım odasında kalıyor.

ÇİLE BİTMİYOR...

Ömrünün büyük bir bölümünü hastanelerde geçiren Selcan Erdoğan, 2017 yılında kronik kalp ve damar yetmezliği nedeniyle %100 ağır engelli raporu alıyor. Ama Selcan Erdoğan’ın çilesi henüz bitmiyor. 2018 yılında kalbi tekrar beynine pıhtı atıyor. 6 ay boyunca felçli kalan Selcan Erdoğan, uzun bir fizik tedavi sonrası sağlığına kavuşuyor.

2.KEZ YANLIŞ TEŞHİS!..

2019 yılının aralık ayında evinde tekrar fenalaşan Selcan Erdoğan, sabah saat 09.00-10.00 sularında tekrar ambulans ile Özel Echomar Hastanesine kaldırılıyor. Burada bulunan İranlı acil doktoru tarafından Selcan Erdoğan’a tekrar ‘Sinir Krizi’ teşhisi koyuldu. Acılı eş Atilla Erdoğan’ın defalarca kendisine eşinin kalp hastası olduğunu anlatmasına rağmen, doktorun ‘Kalp Krizi değil, Sinir krizi’ sözleri karşısında tedaviyi kabul etmeyerek; eşini Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine nakletti. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ‘kalp krizi’ teşhisi koyulan Selcan Erdoğan, devlet hastanesinde kardiyoloji doktoru olmadığı için Karabük Medikal hastanesine sevk edildi. Yapılan anjiyoda damarının tıkanık olduğu anlaşılan Selcan Erdoğan’a 2 adet stent takıldı. 5 gün yoğun bakımda yatan Erdoğan, taburcu oldu.

“DOKTOR ÖZÜR DİLESİN, DAVA AÇMAYIN!..”

Taburcu olduktan sonra 2. kez yanlış teşhis koyulan Özel Echomar Hastanesi’ne görüşmeye giden Erdoğan ailesi hastane başhekimi Nevzat Çimenoğlu ile görüştü. Çimenoğlu’nun kendilerine ‘O doktoru çağıralım. Sizden özür dilesin. Konuyu mahkemeye taşımayın’ telkinlerine karşı hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan ailesi: “İnsan hayatı o kadar ucuz değil’ diyerek, hastane ve doktora adeta isyan etti. 2 kez hastanede koyulan yanlış teşhis nedeniyle ölümden dönen Selcan Erdoğan ve eşi Atilla Erdoğan, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim