Zonguldak'ta Özel Halk Otobüs işletmecileri, belediyeden destek alamadıkları gerekçesiyle seferleri durdurmuştu. Özel Halk Otobüsleri işletmecisi, maddi destek verilmesi konusunda Zonguldak Belediyesi ile iletişime geçmişti. Görüşmede, gerekli destek sağlanmadığı için  12 Eylül itibariyle seferlerini durdurmuştu.
Zonguldak Şoförler Otomobilciler Esnafı Başkanı Osman Köksal Bahar, daha önce yaptığı açıklamamda kontak kapatan özel halk otobüslerinin işini kendilerinin yapabileceğini belirterek bu işe talip olduklarını söylemişti. Dolmuşçu esnafı ile bir toplantı yaptıktan sonra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşeceklerini belirten Bahar “Halkı yolda bırakmayacağız” açıklamasının ardından, ihale sözleşmesi çıkınca adeta geri vites yapıtı.
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Köksal Bahar, Daha önce yaptığı açıklamada Özel Halk Otobüsleri ihalesine şoför esnafı olarak gireceklerini ve iddialı olduklarını açıklamasına rağmen , bugün yaptığı açıklamada “ Biz ekmeğimizi Zonguldak halkından kazanıyoruz. Böyle sıkıntılı bir dönemde belediyeyi sıkıntıya sokmaya gerek yok. Biz her zaman belediyenin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Belediyenin yapacağı halk otobüsleri ihalesine girmeme kararı aldık.” şeklinde konuştu. Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim