Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası'nın 38. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. 810 üyenin oy kullandığı seçimlerde Cevdet Civelek 455 oy alarak seçimlerin galibi oldu. Kongrede aday olan Murat Akyüz 351 oy alırken, 4 oy geçersiz sayıldı.

CİVELEK GÜVEN TAZELEDİ...

Kongrede konuşan Başkan adaylarından Cevdet Civelek görev yaptığı süre içerisinde şoför esnafının iyi gününde de kötü gününde de yanında olmaya çalıştığını söyledi. Civelek konuşmasında bilerek yada bilmeyerek kırmış olabileceği şoförlerden özür dileyip helallik isterken, ilk günkü heyecanla hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

Anatolia Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongreye katılım yüksek oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongrenin Divan Kurulu Başkanlığına, Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Çoşkun, Başkan Vekilliğine Bayram Çetinkaya ve Kâtip üyeliklerine Rukiye Kir, Aydın Demircan, Ahmet Yıldız yaptı.

AKYÜZ :"MAKAM MEVKİİ İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN ADAYIM…"

Mevcut Başkan Cevdet Civelek ve Murat Akyüz'ün yarıştığı kongrede ilk konuşmayı yapan Akyüz Şoförler Odasını daha iyi bir noktaya taşımak için aday olduğunu belirterek, "Bizim derdimizi bizden başka kimse bilmez. Bugün burada aday olarak karşınızdayım. Sorunlarınızı, dertlerinizi el birliği ile çözmek için buradayım. Ben yaptım oldu diye değil hep beraber kardeşçe hareket etmek, şoför kardeşlerimin haklarını savunmak, onlar için mücadele etmek için buradayım. İzin verirseniz sizler gibi bende bu taşın altına elimi koymak istiyorum, şoförler odasını daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için hizmet etmek istiyorum. Ben şoförler Odası Başkanlığından önce sizlerin kardeşi olmak istiyorum. Seçim bittikten sonra ayrımcılığı kaldıracağım, seçim bittikten sonra ağabeyliği kardeşliği oluşturacağım. Kavgaları bitireceğiz, kavgalara izin vermeyeceğiz, bundan sonra şoför olduğumuzu daha gururla; başımız dik, göğsümüzü gere gere söyleyeceğiz. Makam mevkii için değil hizmet için adayım "dedi.

CİVELEK : "DAHA İYİ HİZMET İÇİN YİNE YENİDEN ADAYIM…"

Mevcut Başkan Civelek ise yaptığı kongrede yaptığı konuşmada, seçimin hayırlı olması temennisinde bulunarak görev süresi boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Civelek daha iyi hizmet için yeniden aday olduğunu vurgulayarak, " Her zaman sizlerin hizmetinde olduk ve her zamanda sizlerin iyi gününde kötü gününde yanınızda olmaya çalıştık, Burada ufak tefek hatalarımız olduysa hakkınızı helal edin, sizlerin kalbini kırdıysam da özür dilerim. Burada hepimiz kardeşiz, arkadaşız. Bize yine görev verirseniz sizlere daha iyi hizmet edeceğiz. İlk seçimdeki gibi, yine heyecanlıyım, bu heyecanımın bitmediğini gösteriyor, ekip arkadaşlarımla birlikte sizlerden yine oylarınızı istiyor ve ekip arkadaşlarım ile yolumuza devam etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi

Gerçekleştirşen kongreye, . AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Katafeniz Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün, Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Eski oda başkanları ve üyeler katıldı.

Editör: TE Bilisim