Farabi Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen sertifika törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, ZBEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir, akademik- idari personel, çocuklar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Merkez Müdürü Demir, Sürekli Eğitim Merkezi olarak birçok sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduklarını altını çizerek “Çocuk Üniversitesi en çok önemsediğimiz ve gurur duyduğumuz faaliyet. Çocuklarımız üniversitenin kampüs hayatını şimdiden görmüş oldular böylelikle onların bilimle tanışmalarını, bilimsel farkındalıklarını arttırmayı hedefledik.” diye konuştu

 ‘ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR…’

Rektör Yardımcısı Kara ise konuşmasında, çocukların yarınların geleceği olduğunu vurgulayarak; “Kıymetli çocuklarımız yarınlarımızın temelidir. Böyle bir faaliyet gerçekleştirdikleri için Sürekli Eğitim Merkezine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızdan nice bilim, siyaset, fikir insanları çıkacak. Bu çocuklarımız ülkemizi daha geniş ufuklara taşıyacak” dedi.

Çocuk Üniversitesi’nde öğrenciler bir hafta boyunca; akademik yaklaşım, bilimsel düşünme, araştırma ve eleştirel düşünme odaklı hazırlanan programlarla eğlenerek,  dokunarak, görerek ve keşfederek öğrendiler ve bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı eğitime katıldılar. 

Çocuk Üniversitesi mezuniyet töreni, Prof. Dr. Seyfullah Kara ve Doç. Dr. Kadir Demir tarafından programa katılan akademik- idari personele teşekkür belgesi takdimi ve katıldıkları modüllerin belgelerini almaya hak kazanan öğrencilere diplomalarının verilmesi sonrasında toplu fotoğraf çekimi ve kep atma töreni ile son buldu.

Editör: TE Bilisim