CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçıi üniversite öğrenimi için Zonguldak'tan farklı bir ile gidecek olan tüm öğrencilere gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Ocakçı;

"Kamuoyunun bildiği üzere,  öğrencilerimiz için yeni bir hayatın başlangıcı olabilecek üniversite süreci başlamış bulunmaktadır. Üniversiteyi kazanan birçok evladımız şehir dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmaya hazırlanmaktadır.  Ereğli'de üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi yeni bir yaşam, yeni bir şehir ve yeni arkadaşlar edinme fırsatları beklemektedir.  Fakat bu yenilikler beraberinde bazı tehlikeleri getirmekte olup, öğrenci ailelerimizi tedirgin etmektedir.

Bu sebep ile

CHP Ereğli İlçe Başkanlığımız, İlçemizden üniversite eğitimi için ilçe dışına çıkacak öğrencilerimize gidecekleri bölgelerde destek olacaktır.  

Çocuklarımızı bir çok büyük şehirde bekleyen tehlikeli oluşumlara teslim etmemek, kandırılmalarını engellemek ve çocuklarımızın illegal örgütlerin ve cemaatlerin eline geçmesini engellemek amacıyla öğrencilerimize destek sağlanacaktır. Böylece ailesinden ayrılarak okumaya giden öğrencilerimizin Bedava yurt ve okul gibi vaatler ile bataklığa çekilmelerini engellemek ilk hedefimiz olacaktır.

İlçemiz dışında üniversite eğitimine gidecek öğrencilerimize ve ailelerine, üniversite okumaya gidecekleri şehirlerde her türlü destek sağlanacaktır.  Çocuklarımızın mağdur olmamaları için gittikleri şehirdeki CHP il ve ilçe başkanları ile görüşüp, karşılanmalarını sağlayacağız. Okullarında ve yurtta kalacaklar ise, bunun çevresel araştırmasını yaptıracağız. Öğrencilerimizin üniversite okuyacakları kentlerdeki İl ve İlçe başkanlıklarımız ile irtibat kurmaları sağlanarak ihtiyaç ve sıkıntılarının çözümüne katkı vereceğiz. Üniversite eğitim dönemi içerisinde Öğrenci ve aileleri ile iletişime geçilerek durumları hakkında devamlı bilgi alınacaktır.

CHP Ereğli İlçe Başkanlığımız geçtiğimiz sene bir çok çocuğumuz için yardım ve destek sağlamış olup, bu eğitim dönemi içerisinde de çocuklarımızın mağdur olmalarını engellemek ve kötü niyetli oluşumlara teslim olmamaları için desteğimiz ve hizmetimiz devam edecektir.

CHP Ereğli İlçe Başkanlığımızca verilecek destek için parti üyeliği şartı aranmamaktır. Bu hizmetimiz ve desteğimiz partili ve partisiz Ereğli İlçesinde ve köylerinden yaşayan ve üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize açıktır. "

 

Editör: TE Bilisim