CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Türkiye'de yerel yönetimler alanında bir ilk olan Zonguldak Belediyesi Spor Dostu Mobil Sağlık Aracı'nın açılışını gerçekleştirdi. Zonguldak Genel Merkez Spor Üst Kurulu Üyesi Ahmet Sağlam, "Bu araçla amacımız, çocuklarımızın güvenli bir sağlık ortamında spor yapmasını sağlamak. Bu araçla EKG, kan şekeri ve tansiyonuna bakabileceğiz. Hedefimiz önce futboldan başlayarak salon sporları ve halkımıza hizmet götürmek. Halı sahalarda ve ilçelerimizde bu taramaları yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

Sporda sağlığın önemine dikkat çeken CHP, eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Sporcularımız önce sağlık kontrolünden geçirilecek. Bu Türkiye'de yerel yönetimler anlamında ilk olma özelliği taşıyor. Ben Genel Başkanımız adına hepinizi kutluyorum. Bu projenin bütün belediyelerimize örnek olmasını tavsiye ediyoruz. Biz derman belediyeciliği diyerek yola çıktık. Halkımıza ve gençlerimize derman olacağız" dedi.

Zonguldak'ın ilklerin şehri olduğuna ve bir ilkin daha bu kentte atıldığına dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Biz eğitimden gelen kişileriz. Öğretmenliğim döneminde de gençlerimizin spora yönelmesi noktasında çalışmalar yaptık. Sağlık çalışmasında bir çok sorunla karşılaştık. Bizler bu sağlık taramalarını gençlerimiz işin kolaylaştırmaya çalıştık. Biz ilklerin şehriyiz. Burada bir ilki daha başaracağız. Çocuklarımız ve halkımızın sağlıklı bir şekilde spor yapmasını amaçlıyoruz. Yürüyüş yapan halkımızın da bu taramalardan faydalanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim