Sabah saatlerinde başlayan ve parti örgüt binasında düzenlenen kan bağışı kampanyası Kızılay Zonguldak Şubesi’nin himayesinde gerçekleştirildi. Örgüt yöneticilerinin, bağış sever parti üyeleri ile yakından ilgilendikleri kampanyaya katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Parti örgütü tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası ile ilgili düşüncelerini aldığımız Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, bir hayat kurtarmanın dünyayı kurtarmak anlamına geldiği toplumsal yaşamda, kan bağışının değerinin anlatılması gerektiğine inandıklarına vurgu yaptı. Bazı sosyal medya hesaplarında düzenledikleri kampanya öncesinde ifade edilen mesnetsiz eleştirilere de yanıt veren Ertuğrul özetle şu görüşleri sundu:

“İnsanoğlunun, hayatının hangi döneminde ve hangi şartlarda sağlık sorunları yaşayabileceğini kestirebilmek mümkün değildir. Kan, en önemli yaşam kaynağımız. Son yıllarda, ihtiyaç sahibi hastalarımıza veya kaza sonraları kana ihtiyaç duyan insanlarımıza bu ihtiyaçlarını temin edebilmek adına yapılan mücadeleleri hepimiz biliyoruz. Bu kampanya öncesinde bazı kesimler tarafından, örgütümüzün neden Kızılay ile işbirliği altına girerek böyle bir etkinliğe imza attığı sorgulanmak istendi. Sapla samanı, elmayla armudu karıştırmak niyetiyle parti örgütümüzü anlamsız ve gerekçesi kabul edilemeyecek bir tartışma ortamının içine çekmek isteyen zihniyeti kendimize muhatap alacak değiliz. Türk Kızılay’ı, aziz milletimizin kendi alın teri ile kurduğu en köklü kuruluşlarımızdan biridir. Yönetim anlayışı veya yaşanan olaylara müdahale noktalarından bakıldığında böyle bir kuruluşun da toplum tarafından zaman zaman eleştirilmesi doğaldır. Ancak kan bağışı, organ bağışı ve benzeri konularda ülkenin tek ve en yetkin kuruluşu olan Türk Kızılay’ına hepimizin ihtiyacı vardır. Ayrıca böylesine önemli bir kuruluşu, insanî açıdan en önemli ihtiyaçların karşılanmasında öncü olan bir camiayı eleştirmek, bu eleştirinin merkezine de CHP örgütlerini koymak isteyenler, temel amacı insanlığa hizmet olan bu kampanyamızı anlamakta zorluk çekmişlerdir. Bu gerçeği bizler de fark ediyoruz. Bir ünite kana hangimizin ne zaman ihtiyaç duyacağımız bile belli değilken, böylesine önemli bir hizmete katkı vermiş olmak CHP İlçe Örgütü olarak bizleri de ziyadesiyle onurlandırmıştır. Bu kampanyamıza destek veren ve bağışta bulunan üyelerimize de şükran borçluyuz. CHP, Karadeniz Ereğli’de de güzel bir aile olduğunu en güzel şekilde göstermiştir.”

Editör: TE Bilisim