Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer; "Neden bu çocuklar günledir derse girmiyor da burada toplanıyorlar diye sormuyorlar. Biz bunun cevabını yetkililerden alamadık. Vekillerimiz Vali bizi oyalıyor sanıyoruz artık. Zonguldak'ta cenaze olduğunda, düğünler olduğunda ve açılışlar olduğunda en önde görüyoruz"dedi. 
Yaklaşık 4 yıl önce Atatürk Kültür Merkezinde bulunan Gazi İlkokulu dayanıklı olmadığı için yıkılmış ve yeni binanın yapımına başlanmıştı. İnşaatın tamamlanmasının ardından Mithatpaşa Okulunda okumak zorunda kalan öğrencilerin velileri, yeni okula sadece ilkokul olarak devam edeceğinin söylemesinden ardından 5 gün önce başladıkları eylemi bugünde Madenci Anıtı önünde sürdürerek basın açıklaması yaptılar.
Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer grup adına yaptığı basın açıklamasında; "Çıktığımız canlı yayınlara yetkililer telefon ile bağlanıp bizim sorularımıza cevap vermediler. Neden bir iş bu kadar uzadı. Neden bu çocuklar günledir derse girmiyor da burada toplanıyorlar diye sormuyorlar. Biz bunun cevabını yetkililerden alamadık. Vekillerimiz Vali bizi oyalıyor sanıyoruz artık. Zonguldak'ta cenaze olduğunda, düğünler olduğunda ve açılışlar olduğunda en önde gördüğümüz vekilleri şuradaki çocuklar 5 gündür eylem yapıyor haklarını istiyorlar verilen sözlerin yerine getirilmesi istiyorlar lakin bir tanesi çıkıp demiyor ki 'Arkadaşlar ben sizin yanınızdayım evet biz size söz verdik. Okulunuzu yıktık yenisi yapıldı siz şu tarihte başlayacaksınız' diye hiçbir ağızdan açıklama alamıyoruz. Duyarlı olan vicdanı olan vekilimiz,valimiz ve müdürümüz çıksın bu çocukların hakkını onları versin bu çocuklar okullarında eğitim öğretime artık başlasınlar. Bu soğukta burada titreyerek görüntü veriyorlar. Hepinizden isteğimiz biran önce bize olumlu cevap vermeniz" dedi.

Editör: TE Bilisim