Başkan Kantarcı, ilçede katılım payı tahakkuk ettirilen 3,515 mükellef arasında, en çok ödemeyi yapacak 15. kişi oldu. Tebligat sırasında, ödeyeceği tutarla sıralamadaki yeri kendine bildirilen Kantarcı, “Çaycuma için feda olsun. Buradan elde edilen tüm gelir yine Çaycuma için, Çaycuma’nın güzelleşmesi, altyapısının güçlenmesi için kullanılacak. On yılların ihmali nedeniyle yapılması gereken daha çok yol var. Tahsil edilen gelirin tamamı yeni yol yatırımlarında kullanılacak. Böylece Çaycuma’da altyapı ve yol sorunu diye bir şey kalmayacak” dedi.  

KATILIM PAYINI SAHİP OLUNAN MALIN ZEKÂTI GİBİ GÖRMEK LAZIM
Katılım paylarını hesaplarken son derece titiz bir çalışma yaptıklarını söyleyen Kantarcı, “İki yılı aşkın süredir bu işe emek veren arkadaşlarımız vatandaşlarımıza tahakkuk edecek payı hesap ederken adeta kılı kırk yaran bir titizlikle çalıştı. Yapılan hesap kitap sonrasında şahsıma da ciddi bir rakam tahakkuk etmiş. Tahakkuk çıkan 3,515 kişi arasında en çok ödeme yapacak 15. kişi olmuşum. Dediğim gibi Çaycuma için feda olsun. Ödeyeceğimiz bu parayı sahip olduğumuz malların zekâtı gibi görmemiz lazım. Ne güzel ki zekâtımızı Çaycuma’ya, memleketimize veriyoruz. Bu paranın kuruşuna halel gelmeyeceğine, çarçur edilmeden amacı doğrultusunda kullanılacağına en karşı olanların bile inanıyor olması beni çok mutlu ediyor ” diyerek açıklamalarını sürdürdü. 

VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE SEKSENDEN FAZLASINA ÇIKAN TAHAKKUK HAFTADA BİR PAKET SİGARA PARASI ANCAK EDİYOR
Yol Harcamalarına Katılım Payı tahakkuk rakamlarıyla ilgili bilgiler de veren Kantarcı, “Art niyetleri her halinden belli bazı kesimler bir bardak suda fırtına koparmaya çalışıyor. 3,515 kişi arasında yalnızca 221 kişi 5 bin liranın üzerinde ödeme yapacak. 2,832 kişinin yapacağı ödeme 2 bin liranın altında olacak. 2,022 vatandaşımızsa bin liranın altında ödeme yaparken bunun 1,375’ine çıkan tahakkuk 500 liranın altında kaldı. Vatandaşlarımız bunları da iki yılda, dört eşit taksitte ödeyecek. Peşin ödemelerdeyse yüzde 25 indirim var. Özet olarak şunu söylemek isterim, kendine tahakkuk çıkan vatandaşlarımızın yüzde sekseninden fazlasının ödeyeceği tutar, haftada bir paket sigara parası ancak ediyor”  dedi.

YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZDAN BELEDİYEMİZLE TEMASA GEÇMELERİNİ RİCA EDİYORUM
Kantarcı açıklamalarını, “Çok şükür vatandaşlarımız bu sözlere itibar etmiyor. Tebligatların henüz yapılıyor olmasına rağmen çok sayıda vatandaşımız veznelerimize gelerek kendilerine düşen payları ödedi. Yurtdışında yaşadıkları için tebligat zorluğu yaşadığımız hemşerilerimin de belediyemizle irtibata geçerek, bilgi almalarını rica ediyorum. Konuya duyarlılık gösteren tüm hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Yalan yanlış bilgiler yayıp, sanki herkesten çok büyük tutarlar isteniyormuş gibi kara propaganda yaparak provokasyon yaratmaya çalışanları da kınıyorum. Biz son derece şeffaf belediyeyiz. Aylar önce dev ekrandan canlı yayınlandığı gibi internet üzerinden tüm dünyanın da seyrettiği toplantıda alınan kararı, adil bir şekilde uyguluyoruz. Kimsenin kayrılması mümkün değil. Arkadaşlarımız bugün bana da tebliğ ettiler. Ben de bir Çaycumalı olarak gereğini büyük bir gururla yerine getireceğim” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim