Antalya'da bir maden ocağında meydana gelen göçükte, mahsur kalan Zonguldaklı işçiler  Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş'un cansız bedenine ulaşıldı.

Antalya Kemer'de Balyak Madencilik Limited Şirketi'ne ait kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada iki işçi mahsur kalmıştı. 39 yaşındaki Levent Korkmaz'ın Zonguldaklı ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilirken, emekliliğine 2 ay kaldığı belirtildi. Korkmaz'ın Türkiye'nin çeşitli madenlerinde çalıştığı belirtilirken, Antalya'daki madende ise 1.5 aydır çalıştığı öğrenildi.

35 yaşındaki Esen Çavuş'un ise bir süre turizm sektöründe aşçılık yaptığı, daha sonra ise maden sigortası nedeniyle tekrar bu sektöre geri döndüğü ve 1.5 yıldır Antalya'da çalıştığı öğrenildi. İki işçinin yatay şekilde 830 metrede yanmış şekilde bulunan cansız bedenleri, yine kendi arkadaşlarının çabaları sonucu çıkarıldı. Mesai arkadaşları, 7 saatin sonunda üçüncü denemelerinde mahsur kalan iki arkadaşlarına ulaşabildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri tarafından battaniyeye sarılan cesetler ambulanslarla Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Savcılık ve jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

"2 işçimizi kaybettik"

Antaya Valisi Münir Karaloğlu, Kemer ilçesi, Ovacık Mahallesi'ndeki Balyak Madencilik'e ait kömür ocağında akşam saatlerinde meydana gelen kazada 2 işçiyi kaybettiklerini söyledi.

112'ye ilk ihbarın 19:43'de geldiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, " Ardından hem Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye,AFAD ve maden ocağının kendi tahliye ekipleri çalışmaya başladı. İki işçimizin malasef cesetleri tünelden çıkarıldı. Allah Rahmet eylesin" dedi.

"Patlama değil gaz sızıntısı"

Madende bir patlama yada göçük durumunun olmadığını dile getiren Karaloğlu, "Gaz sızıntısı var. Yoğun bir gaz sızıntısı var. Arkadaşlarımızın gazdan etkilenerek öldüklerini düşünüyoruz. Ama kesin sonuçlar otopsi sonrası belli olacak. Gaz sızıntısı sonucu meydana gelmiş bir kaza. Soruşturma başlatıldı. Etraflıca savcılık ve jandarma ekiplerimiz soruşturuyor.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü olayı inceleyecek" dedi.

 

İLK HABER

Vardiyada ortalama 20-25 işçinin çalıştığı madenden ilk tahliye edilenlerden 7 kişiye sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildi. Gazdan etkilenen işçilerden Ersin Akkuş (36), Hüseyin Durmuş (19) ve Feyzettin Bayramoğlu (26) Akdeniz Üniversitesi Hastanesine, Özgür Arık (44), Kadir Özbek (24) ve Ömer Erden (28) Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Zonguldaklı işçiler Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş'un (35) ise eksi 900 metrede mahsur kaldıkları tespit edildi.

İşçileri kurtarmak için yoğun bir çalışma başlatıldı. Çalışanlar tarafından madenin içine hava basıldı. Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, maden ocağının olduğu bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun da bölgeye geleceği bildirildi. Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumundan 7 kişilik tahlisiye ekibi, Antalya Kemer ilçesinde kömür ocağında kurtarma çalışmalarına katıldı. Maden ocağı işletmecisi firmanın ortağı Emin Bal, Olay saat 20.00 sıralarında yaşanmış. Ben şirketin demir bölümünden sorumluyum. Maden ocağından ortağım İbrahim Yılmaz sorumlu. Kendisi şu an şantiyede çalışıyor. Olayın nasıl meydana geldiği konusunda bir bilgim yok. Ancak bütün önlemlerimiz alınmış durumda. Ocakta herhangi bir eksiğimiz yok. Olayın nasıl olduğunu biz de anlayamadık. Temennimiz işçilerin sağ salim kurtulması.Olayı araştıracağız, nedenini araştıracağız. Ona göre ne gerekiyorsa yapacağız diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim