Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dernek binasında ‘Çalışan Gazeteciler Fotoğraf Sergisi' etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Zonguldak yerel ve ulusal basınında çalışan gazetecilerin görev başındayken çekilen fotoğrafları sergilendi.

Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) bulunan dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe;
Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Umut Başoğlu, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu ve Zonguldak basınında görev yapan gazeteciler katıldı.

KGD Başkanı Osman Sav yaptığı konuşmasında;
"1961 yılında 3 gün gazete çıkarmama hususuyla karşılaştık. Akabinde emekçi gazeteci arkadaşlar gazete çıkartmaya karar verdiler. O gün bugündür gazeteciler günü olarak kutlanıyor. 1971 yılına kadar bayram olarak kutlanıyordu. Ancak 1971'de 212 saylı yasa ile verilen haklar kısmen geri alındığı için bayram kutlamasından çıktı. O dönem içinde haklarımız alındı, verildi derken bugüne gelindi. İlk günkü haklarımız yine yok. Siz siyasetçilerle gazeteciler olarak iç içeyiz. Geleneksel hale getirdiğimiz sergimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum."dedi.


Editör: TE Bilisim