ÖZEL HABER

Zonguldak şehir merkezinde içinden çıkılmaz hale gelen trafik sıkışıklığı ve usulsüz parklanmalar nedeniyle Salı ve Perşembe günü uygulama var. Trafik kurallarını ihlal eden, işaret ve işaretçilere uymayan ve usulsüz park eden araçlar konusunda basın mensupları ve halkın gözetiminde tam gün uygulama yapılacak.
Gün boyunca itfaiye, ambulans ve polis aracı dışında araçların park etmelerine müsaade edilmeyecek. Denetime trafik Polisleri ile birlikte diğer birimlerden görevlendirilen diğer Polis memurları da katılacak.
Denetimler sabah saat 10:00'da madenci anıtında Polis memurlarının düdük çalmasıyla başlayacak.
Kamuoyunda duyarlılık yaratmak amacıyla başlayacak projenin ikinci aşaması ise Perşembe günü olacak. Yapılacak ikinci uygulamaya Zonguldak Belediyesi Zabıta Ekipleri de katılacak. Trafik ekipleri trafik akışını düzenleme ve denetleme görevinin daha sağlıklı yapabilmesi için Zabıta ile işbirliği içerisinde olacak. Çalışmayla Zonguldak Belediyesi ve Trafik Şube Müdürlüğü arasında ortak çalışma anlayışının geliştirilmesi amaçlanıyor. Sürücülerin mağdur olmaması için bu uyarıları dikkate alarak araçlarını otopark alanları dışındaki alanlara bırakmaması isteniyor. Uygulamayla birlikte işyerlerinin önü ve yol üzerinde parklar kaldırılacak.

Editör: TE Bilisim