Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Bilim Merkezi için sponsor aradıklarını belirterek, "Bu bilim merkezimizin yapımını sanıyorum bu döneme sığdıramayacağız. Eğer o bilim merkezini de Çaycuma'ya kazandıramazsak gözlerim açık gider" dedi.

Çaycuma Belediyesi, her yaştan, farklı gelişkinliğe sahip insanları bilimle buluşturmak, insanların bilgiyi bizzat kaynağında, uygulamalı olarak öğrenmesini sağlamak, toplumun tüm kesimlerinde bilime olan merakı, ilgiyi artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Çaycuma Bilim Merkezi kurulması çalışmalarını sürdürüyor. 2 yıl önce ulusal çapta düzenlenen bir yarışmayla mimari tasarımı belirlenen Çaycuma Bilim Merkezi'nde, deney tüpleri, atölyeler, matematik, fizik, enerji, akustik, optik gibi başlıklarda tematik alanlar, sergiler, çağdaş teknolojilerle donanmış gösteri birimleri yer alacak. Temaların zaman değişerek yaşayan bir yer olması hedeflenen bilim merkezinin, Zonguldak'ın yanı sıra Bartın, Karabük, Kastamonu ve Düzce'de yaşayanların da ilgi odağı olması düşünülüyor. Bölgenin ilk bilim merkezi olması özelliği taşıyan proje için sponsor arayışları devam ediyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, görevde bulundukları 4 yıl içerisinde Çaycuma'ya belediye binası, yüzme havuzu, kent asansörü, pazaryerleri, cadde, sokak, meydan düzenlemeleri gibi kalıcı hizmetler yaptıklarını söyledi.

EĞİTİMİN BÜYÜK ORANDA TAHRİP EDİLDİ

Mimari projesinin yarışmasıyla elde edilen Çaycuma Bilim Merkezi projelerinin bulunduğunu belirten Başkan Kantarcı, "Günümüzde uygulanan politikalarla eğitimin çok büyük oranda tahrip edilmesi ve ilgisiz kurumların yapılan protokollerle eğitim alanında belirleyici olması, bu ülkenin aydınlık yarınlarını düşünen bizlerin de bir şeyler yapmasının gereğini ortaya koydu. Yarışmasıyla elde ettiğimiz bilim merkezi projemiz var. Bunun yapımını sanıyorum bu döneme sığdıramayacağız. Eğer o bilim merkezini Çaycuma'ya kazandıramazsak gözlerim açık gider. Yeri hazır, projesi hazır, yapımı için sponsor arıyoruz" dedi.

ÇAYCUMA'YA DEĞER, PRESTİJ VE VİZYON KAZANDIRACAK

Kantarcı sözlerini, "Bilim merkezi sadece bir yüzme havuzu gibi veya belediye binası gibi değil sürekli değişen, yaşayan bir yer olacak. Orada her yaşta insanın bilimi deneyerek öğreneceği bir atmosfer oluşturulacak. Dolayısıyla buna uygun bir sahiplenme olması gerekiyor. Binayı yapmakla, bitirmekle amaca ulaşılmış olmuyor. Sonrasını da iyi planlayıp, yaşayan bir yer haline dönüştürmemiz gerekiyor. Onu yapmayı çok istiyorum. Bilim merkezi, Çaycuma'ya değer, prestij ve vizyon kazandıracaktır. İlçemizin ülkede tanınırlığını da artıracak, Çaycuma ismiyle özdeşleşecektir" diyerek tamamladı.

 

Editör: TE Bilisim