CHP Kilimli eski Belde Başkanı Ahmet Sarsık, CHP Kilimli İlçe Kongresi'ne yapılan usülsüzlerler nedeniyle tepki göstermek amacı ile katılmayacağını söyledi.
Kongre sürecinde CHP Kilimli İlçe Başkanı ve iki yöneticisi ile başkan adayının hülle yöntemine başvurup, parti tüzüğü ve genel merkez genelgesine aykırı davranıldığını vurgulayarak, çok sert eleştirilerde bulundu.
Kongrenin "yok hükmünde" olduğunu ifade eden Ahmet Sarsık, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi :
" Her şeyden önce hülle yoluyla başkan adayının ve hülle yoluyla CHP Genel Merkezi'ni yanıltarak etik olmayan bir şekilde yazı yazma becerisini gösteren görevi sona erecek olan mevcut ilçe başkanı zat'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP'nin şeref ve haysiyetine gölge düşürmüş olmasından dolayı bu kongreye katılmıyorum.
Yapılacak kongre yasal prosedürü yerine getirmenin ötesinde bir anlam taşımayacaktır. Konu hem yargı boyutunda, hem de siyasi boyutta devam etmektedir. Bu kongrede gerçekleşecek seçimler tüzüğümüzün 38/1 maddesi ve GENELGE - 2019/1'e göre geçersiz olacaktır. Eğer seçilirse, hülleci başkan adayı ve yönetimi bu genelge kapsamında yok hükmünde olup, bu durumu oluşturanlar hakkında da disiplin işlemi yapılacaktır. Genelge bu kadar açıktır. O nedenle siyasi boyutta gerekeni ivedilikle yapacağım. Yargı boyutunda da Savcılık incelemelerini sürdürüyor. Özel evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle, görevi sona erecek olan ilçe başkanı zat ve iki ilçe yöneticisinin söz konusu suçu işledikleri de ortaya çıkacaktır. Partiye ait karar defteri ve evraklar halen Savcılık Makamında bulunmaktadır.
Yarınki kongrede bütün davetlilerin huzurunda görevi sona erecek olan zat yapacağı konuşmada, "Biz CHP'nin şeref ve haysiyetine gölge düşürmedik. Hakkımdaki suçlamaların hiçbiri doğru değildir. İşte belgeler burada, bugüne kadar sabrettim, gerçekleri kongrede açıklamak istedim. Ahmet Sarsık sürekli kamuoyunu yanlış bilgilendirerek partimiz CHP'ye zarar vermektedir. Ahmet Sarsık için gereken yapılmalıdır." diyebilmelidir.
" Yetmedi, Ahmet Sarsık'ı disipline gönderdim, bundan dolayı da şeref duymaktayım, işte onun da belgesi budur" diyebilmelidir.
Hülleci başkan adayı da " Ben Kilimli sevdalısıyım. CHP'nin etik değerlerine bağlı bir üyeyim. Zonguldak Merkezi'nde ikamet etmeme ve lüks bir apartman dairesinde oturmama rağmen, partim adına öylesine özveride bulundum ki, merkeze göre taşra sayılabilecek bir semte ikametgahımı almak zorunda kaldım. Çünkü, Kilimli'de temsil kabiliyeti yüksek dürüst bir aday olmadığından parti başsız kalmasın diye bu zor günde, böyle bir özveri ile ilçe başkanlığına aday oldum" diyebilmelidir.
Gelelim bizim meşhur Ali Başkanımıza.
"Kilimli'nin değil, 81 vilayetin Ali Başkanıyım" diyerek adeta Türkiye markası olmuş Ali Başkan, kongrede yapacağı konuşmada " Bakınız, ben size birşey söyleyeyim mi, ben CHP'ye gelmeseydim, partinin burada seçim alması mümkün olabilir miydi? Olamazdı. Ne yaptım, 5 yıllık başkanlık dönemimde 105 trilyon borç ödedim, 107 trilyon borç kaldı. Halkım adına birtakım sıkıntıları çekerken, çarşı içine 1 trilyon, 300 milyar liralık asfalt yaptım. Yetmedi, anlı şanlı milletvekilimin huzurunda özür dileyerek, gururla CHP'de temizlik yaptım" diyebilmelidir.
"Bakınız, Elmas TV'de Ahmet Sarsık'ın açıkladığı gibi almış olduğum borç 28 trilyon 500 milyar değil, şudur. Beş yıl içerisinde gelir 85 trilyon 500 milyar değil, budur. Birileri yüzünden seçimi kaybetmem sonucu devrettiğim borç 49 trilyon değil, gerçek budur." demek cesaretini göstermelidir.
Umarım bunları söyler de ben yanılmış olurum. Eğer yanılmış isem, bunu ispatlarlar ise kimsenin şüphesi olmasın partimle ilişkimi derhal keserim, gereğini anında yerine getiririm.
Partim adına yapılması gerekenleri, almış olduğum terbiye gereği, kim olursa olsun yapmamı gerektiriyor. Ben de, gereğini yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. 3 Ocak 2020 tarihinde görevi sona erecek olan ilçe başkanı zat hakkında, görevini kötüye kullanmasından dolayı, partiden kesin ihraç istemiyle CHP Zonguldak İl Başkanlığına 2020/1 sayılı dilekçemi verdim.
Tüm partililerimize ve kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

Editör: TE Bilisim