Çaycuma İlçesi Yeni Mahalle'de oturan 61 yaşındaki Cafer Topçu, şehir merkezinde dolaştığı sırada,yolaüzerinde bir miktar para buldu. Düşük emekli maaşıyla ailesini geçindiremediği için inek besleyipsüt satarak bütçesine katkı yapmaya çalışan Topçu, yolda bulduğu bir aylık kazancındanfazla parayı,Çaycuma Belediyesi görevlilerine teslim etti.İsminin açıklanmasını istemeyen bir kadın belediyeye gelerek paranın kendisine ait olduğunu söyledi. Talihli kadın, "Belediyeden yapılan anonsu duyunca çantamı yokladım. Ancak o zaman paramı düşürdüğümü anladım" dedi.  Çaycuma Belediyesi görevlileri tarafından tutanak karşılığında parasını teslim alan kadın,duyarlı davranışından dolayı, Cafer Topçu'ya bir miktar para bağışladı.

TOPÇU: "BENDEN MİSLİYLE ÇIKAR"

Emekli olduğunu, geçinebilmek için inek beslediğini,elde ettiği sütü satarak aile bütçesine katkı sağladığını belirten Cafer Topçu, "Evim, camiye yakın. Caminin önünden geçerken yerde parça parça halinde bir miktar paraya denk geldim. Saydığımda süt satarak kazandığımdan epey fazla bir miktardaydı. Hemen belediyeye gelerek görevlilere teslim ettim. Sahibine ulaşmasını sağlayarak insanlık görevimi yerine getirdim. Bu paraya ben kesinlikle el süremem. Çünkü bu benden misliyle çıkar" dedi.

KANTARCI: "İNSANIMIZ ÇOK GÜZEL"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise tek kuruşuna dahi dokunmadan parayı teslim edenCafer Topçu'yu kutlayarak örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Kantarcı, "Bizim insanımızın güzelliği burada. İnsani dokumuzun çok bozulduğunu, değerlerimizi yitirdiğini düşündüğümüz zamanlarda Cafer Topçu gibi gözü, karnı tok, üstün ahlak sahibi kişilerinsandan yana umudumuzu artırıyor. Kimileri için bu miktar küçük olabilir. Ama sordum, emekli olduğunu söyledi. Maaşı yetmediği için geçinebilmek için inek besleyip, süt satıyormuş. Bütün ay çalışıp kazanamayacağı kadar bir parayı yolda buluyor. Bunu da kuruşuna dokunmadan sahibine ulaştırıyor. Gerçekten hayran olunacak bir davranış. Cemal kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bir hemşerisi olarak kendisiyle gurur duydum" dedi.


 

Editör: TE Bilisim