Coronavirüs salgını nedeniyle uzun süre önce pazar yeri kapatılmış ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ta pazarın yeniden açılabileceğini açıklamıştı.
Vali Bektaş yaptığı açıklamada, fahiş fiyata vatandaşa ürün satanları da uyarmış gerekli denetimlerin yapılacağını söylemişti. Fakat tüm önlemlere rağmen bazı marketlerin krizi fırsata çevirdiği ve fahiş fiyatlarla sebze meyve satışı yaptığı iddia edilmişti. 
Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk'te pazarın açılmayacak olmasına sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
Arslantürk yaptığı paylaşımından şu ifadelere yer verdi: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Üzülüyorum çeyrek asır hizmet ettiğimiz kentin en büyük ailesi olan pazar yeri nedendir bilinmez hala açılamadı. İlklerin şehri Zonguldak. Türkiye'de kapalı olan tek pazar yeri.
Kimsenin sesi çıkmıyor herkes suspus. Çıkmış bazıları da dua ediyor bazıları da amin diyor yazık. Daha dün biz aç kaldık ne yapacaz diyenler bugün alkış tutuyor yazık.
Biraz mert olun bu insanların ekmeğinle oynamayın. Bu insanlara 5.30 patates 8 liraya marul 2 liraya limon 7 liraya portakal yediriyorsunuz.
Çıkmış birde bu insanlar için dua ediyorsunuz.Bu günler geçecek miş tabiki de geçecek. Ama bu halk bu günleri unutmayacak unutursalar da ben onlara hatırlatacağım.Bedava klavye delikanlığı yok."

Editör: TE Bilisim