Karabük-Zonguldak arasında yüzlerce kişi tren seferleri ile Zonguldak'a işe gidip geliyordu. Türkalide ikamet eden Mesut Poyraz bir engelli vatandaşlarla Zonguldak'ta özel bir hastanede görev yaptığını ancak tren seferleri iptal edilmesi sebebiyle işe gidip gelemeyeceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Yolcu minibüslerine getirilen yolcu sınırlaması sebebiyle artık yolcu minibüslerinde Türkali-Zonguldak arasında servis yapmadığını tren seferlerinde seferden kaldırılmasıyla birlikte ortada kaldıklarını ifade etti.
Kendisi gibi yüzlerce kişinin de bu şekilde Zonguldak'a işe gidip geldiğini ve bu işyerinde işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Mesut Poyraz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek bir çare bulunmasını istedi.
Mesut Poyraz yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
"Ben Türkali de ikamet ediyorum ve Zonguldak ta hastanede çalışıyorum. Özel bir hastanede görev yapıyorum tren seferleri bugünden itibaren iptal edildi. Benim gibi böyle yüzlerce kişi mağdur oldu. Yarın hastaneye gideceğim. Bugün Cumartesi Pazar günü ben nöbete gitmem gerekiyor ve nasıl gideceğimizi inan şuan bilmiyorum. Zaten dolmuşlar komple kalktı . Biz Türkali gibi ve Zonguldak arasında şu anda dolmuş seferleri yok. Zaten dolmuşlar yarı yere düştüğü için dolmuşlar zaten sefer de yapmıyor artık zarar ettikleri gerekçesiyle. Biz çok mağduruz ve ne yapacağımızı bilemiyoruz yetkililerden çare bulunmasını istiyoruz.işe gidip gelenler için sabah erkenden ve akşam da mesai çıkış saatini olmak üzere kontrolü bir tren servisi yapılmasını konulmasını talep ediyoruz. Sabah erkenden Zonguldak'a giden ve akşam da tekrar dönüş yapan bir tren seferi konusunu istiyoruz. Bizim mağduriyetimizi Devlet demiryolları mı karşılayacak İçişleri bakanlığı mı karşılayacak merak içindeyiz inanın çok perişan durumdayız ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lütfen yetkililerden sorununuza çare bulunmasını istiyoruz. İkimizin Recep Tayyip Erdoğan'da duyurullmasını istiyoruz Sayın başkanımıza.İnanın çok mağduriyet ve yarın nasıl işe gideceğiz bilemiyoruz".

Editör: TE Bilisim