Zonguldak Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kabarık, yaklaşan Kurban Bayramı'nda vatandaşları, kurbanlık alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kabarık, "Kurban bayramı dini bayramlarımızdan olduğu için bizler için çok önem arz ediyor. Kurban Bayramı insanların birleştiği kaynaştığı bir dini bayramdır. Kurban kesimlerinde vatandaşlarımızın maddi ekonomi durumu iyi olması gerekiyor. Ekonomik durumun iyi olduğu zaman kurban kesmeleri uygundur.

"KESİM YERİ ÖNEMLİ"

Kurbanlık alırken vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu sene de kurbanlıklar çok pahalı satışa sunuluyor. Kurban alırken çok sıkı pazarlık yapılması gerekiyor ve tabii dinimize göre kurban alırken kimsenin kimseyi kandırmaması gerekiyor. Bunun için pazarlıkların çok yapılması gerekmektedir. Kurban hayvanlarımız her zaman olduğu gibi sağlıklı olmalıdır. Kurban hayvanlarının muhafaza edilmesi için her yıl sıkıntı çekiliyor. Bu sene yine 69 ambarlarının olduğu bölgede kurbanlıklar için yer temin edildi ve burada hayvan sahiplerinin çok rahat huzurlu olmadıklarını gördük.İlimizde her şeyden önce müsait bir yer temin edip hayvan pazarı kurulması gerekmektedir. Kurban kesimi yerleri çok önemlidir. Rastgele yerlerde kesilmemesi gerekmektedir. Yetkililerin gösterdiği yerlerde kurban kesilmelidir. Şimdiden Kurban Bayramının tüm Müslüman âlemine hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim