Türkiye’nin Tüketici hakları bakımından dünyanın en ileri düzenlemelerine sahip olan Ülke olduğunu belirten İsmail Maden, tüketicilerin haklarını aramada bilinçli, cesur ve girişken olmaları gerektiğini ifade etti.

Yenilenen Tüketici Bilgi Sistemi sayesinde tüketicilerin e-devlet üzerinden kolaylıkla tüketici hakem heyetlerine başvuru yapabileceklerini söyleyerek şu açıklamayı yaptı.

“Bilinçli Tüketici Sağlıklı Ekonominin Temelidir. Bilinçli tüketim demek; israf etmeden ve çevreye zarar vermeden, ihtiyaç olan kadar tüketmektir. Bilinçli tüketim aynı zamanda haklarının farkında olmak, haklarını aramada cesur davranmak ve hak ihlallerine karşı mücadele etmektir.
 Ticaret Bakanlığı olarak tüketicinin korunması ve mağdur olmaması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Vatandaşımızın mağduriyet yaşadığı durumlarda da çözüm sağlamak için etkin şekilde çalışıyoruz. Bununla birlikte tüketicilerimizin bilinç düzeyini artırmak ve bilinçli tüketim anlayışını toplumumuzda yaygınlaştırmak için gayret gösteriyoruz.
 Bu kapsamda Yenilenen Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) sayesinde, Bakanlığımızca tüketicilerimizin e-Devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetlerine kolay başvuru yapma imkânı sağlanmıştır.
 Diğer taraftan Bakanlığımız Reklam Kurulu vasıtasıyla aldatıcı ve yanıltıcı reklamlarla da mücadele etmektedir. Tüketici Hakları bakımından dünyanın en ileri düzenlemelerine sahip olmamız tüketicilerimize verdiğimiz değerin göstergesidir.
 Bu vesileyle Halkımızın bilinçli tüketim anlayışına sahip, haklarını aramada bilinçli, cesur ve girişken olmalarını diliyor, tüm Halkımızın 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününü kutluyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim