Güner yapmış olduğu açıklamada, " Halkımızın kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla; ülkemizde her yıl "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası" olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda etkinlikler düzenlenmektedir.

Kanser; dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olmakla beraber, toplumda önemli bir sosyoekonomik yüke, maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Bu anlamda kanserle etkin mücadele konusu gündeme gelmekte, bu mücadelede de ulusların oluşturdukları sağlık politikaları kadar halkın farkındalığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikler de büyük önem taşımaktadır. Kanserle mücadelede en etkili yollardan birisi, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve diğeri de hastalığın erken teşhis edilmesidir. Hastalığın erken teşhisi amacıyla toplum tabanlı kanser tarama programları yapılmaktadır. Tarama programı uygulanacak olan kanserlerde, erken evrede tanı sağlanarak bu kanserlere bağlı hastalık ve ölüm oranlarının düşürülmesi hedeflenmektedir. Ülkemiz genelinde meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için tarama programları yürütülmektedir. Rahim ağzı kanseri taramalarını  30 yaşından itibaren 5 yılda bir, meme kanseri taramalarını 40 yaşından itibaren 2 yılda bir, kolon kanseri taramalarını 50 yaşından itibaren 2 yılda bir; aile hekimliklerimiz, ilçe sağlık müdürlüklerimiz ve Merkez ilçesinde bulunan KETEM'de ücretsiz olarak yaptırabilmektedir.

1-7 Nisan Kanser Haftasında uygun yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı kanser taramalarını yaptırmak için kurumlarımıza davet eder, sağlıklı günler dilerim.

Editör: TE Bilisim