BEM-BİR-SEN Zonguldak İl Temsilciliği Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri'nde yemekli istişare toplantısı düzenlendi. Çaycuma Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında 2014 yılında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi'nin yenilenmesi için görüşmelerin de yapıldığı toplantıya Memur-Sen ve BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, BEM-BİR-SEN Karabük İl Başkanı Yılmaz Çelen, Kastamonu İl Başkanı Hakan Sirkecioğlu, Zonguldak İl Başkanı Veysel Özkan, Bartın İl Başkanı Orhan Topcu, Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Maden, Hüseyin Ayyıldız, Şaban Dombaycı ile BEM-BİR-SEN İl Başkan Yardımcısı Satılmış Öztürk ve BEM-BİR-SEN üyeleri katıldı.

 BELEDİYECİLİK ÇOK ZOR OLDUĞU KADAR SEVAPLI BİR İŞTİR

BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, yaptığı konuşmada sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yerel yönetimlerin insanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçte toplum ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çok geniş bir yelpazede hizmet verdiğini anlatan Uslu, "Belediyeler altyapı, üstyapı, temizlik, imar, zabıta, eğitim, kültür, sanat, sağlık, evlenme, cenaze hizmetleri ve daha birçok alanda belde halkına hizmet etmektedir. Başka hiçbir kurum ve kuruluş bu kadar geniş ve kapsamlı hizmet alanına sahip değildir. Belediyecilik çok zor, zor olduğu kadar da hakkıyla hizmet ettiğiniz takdirde sevaplı bir iştir" dedi.

 SÖZLEŞMELİLERE YIL İÇİNDE KADRO MÜJDESİ GELEBİLİR

Kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Uslu, "Kamu personel sistemi içerisinde yer alan ve fiilen de kamu hizmeti sunmakta olan 164 bine yakın sözleşmeli kamu görevlisinin kadrolu ve güvenceli istihdamla ilişkilendirmesi konusu Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında da gündeme getirilen taleplerimiz arasındadır. 2017 yılı Ağustos ayında imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında yer verilen ve Kamu İşveren Heyeti Başkanının da imzasının bulunduğu sözleşmeli personelin kadrolu istihdamla ilişkilendirilmesi, siyasi iradenin gerçekleştirmeye talip olduğu, açık, kesin hüküm ve vaattir. Öyle ümit ediyorum ki, sözleşmeli kamu çalışanlarına bu yıl içerisinde kadro müjdesi verilecektir" diye konuştu.

BİSİKLETE BİNECEĞİNİZE DAİR SÖZ VERMENİZİ İSTİYORUM

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da yaptığı konuşmasında, ilk kez 2014 yılında BEM-BİR-SEN ile imzaladıkları sosyal denge sözleşmesini devam ettireceklerini söyledi. Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Kantarcı, şöyle dedi: "Dört yıldır, siz değerli çalışma arkadaşlarımla çok güzel hizmetler gerçekleştirdik. Sizin daha gayretli çalışmanız konusunda fazla zorlamış olabilirim. Ancak beş yılda bitirmeyi planladığımız projeleri, sizin gayretli çalışmalarınız sayesinde dört yılda tamamladık. Son bir yıl artık sizi o kadar zorlamayacağım. Bundan sonra seçime kadar yeni bir projemiz yok. Eksikliklerimizi tamamlayacak ve rutin hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Sosyal denge sözleşmesini devam ettireceğimize dair söz veriyorum. Bunda bir sıkıntı yok. Ancak ben de sizden işe gidip gelirken bisiklete bineceğinize dair söz vermenizi istiyorum. O kadar bisiklet yolu yaptık. Siz bisikletle işe gelip giderseniz, vatandaşa da örnek olursunuz. Şehir merkezinde park sorunu yaşanmaz, trafik sorunu yaşanmaz, hava kirliliği olmaz." 

YIKMIYORUZ, ESKİYİ KORUYARAK YENİYİ PLANLIYORUZ

Çeşitli nedenlerle zaman zaman yurt dışına gittiğini kaydeden Kantarcı, şunları söyledi: "Avrupa'da tarihi yapılar korunmuş. Tarihi binaların bulunduğu kent merkezlerinin çevresinde modern binalar yapılmış. Türkiye'de maalesef farklı bir kentleşme anlayışı var. Eskiyi yıkıp yerine yeni binalar yapıyoruz. Şu an, içinde bulunduğumuz bu sosyal tesis binası 50 yıllık bir bina. Burayı yıkıp yeniden bina yapalım, diyorlar. Buna müsaade etmem. Eskiyi koruyarak yeniyi planlıyoruz. Bizim çalışma anlayışımız bu."dedi

 

Editör: TE Bilisim