Berberler, kuaförler ve güzellik salonları başkanı Mehmet Bayar, 181 işyerinin Zonguldak Belediyesi tarafından ilaçlanacağını ve dezenfekte edileceğini belirterek, "Sayın başkanımız beni çağırdı davet etti buraya, dükkanlarımızın temizlenmesi anlamında ilaçlama ve dezenfekte yapacak. ve malzeme yardımı anlamında destekleri olacak. Başkanıma bu anlamda sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim. Sayın başkanım eldiven maske diye işte siperlik diye destek sözünü verdiler bize çok teşekkür ediyorum kendilerine. İnşallah 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacağız hayırlısıyla bismillah diyeceğiz. Zonguldak merkezde berber kuaför ve güzellik salonu olarak 181 işyerimiz var." dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'da uzun süredir kapalı olan berber ve kuaförlerin 11 Mayıs'ta açılacağını ve esnafın yayınlana genelge doğrultusunda artık çalışmaya başlayacakların ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da esanfın her zaman yanında olduklarını söyledi.
Zonguldak belediyesi sınırları içinde buluna 181 erkek berberi, bayan kuaför ve güzellik salonların yarından (Cuma) itibaren oluşturdukları 6 ayrı ekiple birlikte hem ilaçlanacağını ve hemde dezenfekte edileceğini belir8ten Başkan selim Alan şunları ifade etti:
"Esnaf başkanımız Sayın Muharrem Coşkun olsun, berberler odası başkanımız Sayın Mehmet Bayar olsun bugün, 11 Mayıs'ta açılacak olan berber ve kuaförlerimizin sorunlarını istişare ettik.Sayın bakanımızın bizlere göndermiş olduğu genelge kapsamında bizlerde Zonguldak'ın merkezde 181 tane 21 mart'tan bugüne kapalı olan dükkanımızın en sağlıklı şekilde vatandaşlarımızın hizmetine olması için genelge kapsamında ne gerekiyorsa Biz de burada bunu istişare ettik değerli başkanlarımızla. Cuma günü itibariyle İnşallah esnaf arkadaşlarımız işyerlerine açacaklar temizliklerini yapacaklar. Bizler de öğleden sonra 6 ayrı ekiple beraber 181 tane iş yerimiz var berber, kuaför ve güzellik salonu. Hayırlısıyla inşallah Pazartesi günü bismillah deyip başlayacaklar tabii biraz eskisi gibi rahat ortamı olmayacak şartlar biliyorsunuz. Randevu sistemiyle çalışacaklar. saat 9 ile 21 arası bir koltuk dolu bir koltuk boş şeklinde. Bu şekilde biraz daha şu corona virüs pandemisi kapsamı ile kısıtlamalar devam edecek. Ama inşallah arkadaşlarımız bayrama kadar vatandaşlarımızın hizmetine olacaklar ve inşallah bu virüsten kurtulduğumu zamanda eski güzel günlere hep beraber döneriz diye umut ediyorum inşallah. Biz başkanımızda konuştuk bugün kendilerine siperlik anlamında başka anlamında eldiven anlamında destek olacağız. Her zaman da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Siperlik noktasına bir parantez açmak istiyorum Gençlik Spor İl müdürümüz başta olmak üzere oradaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum sizlerin talebini kırmayıp siperlik noktasında bize ne dersek ondan Biz de bu siperlikleri arkadaşlarımıza kullanmak üzere takdim edeceğiz diyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim