Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Haber-Sen Kadın Sekreteri Deniz Çankaya Salmanlı, KESK'in Zonguldak Şubesine geldi. Hakikatin Gücü Belgeseli ile ilgili bilgiler verdi.

Salmanlı yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;

"Projemizin çıkış noktası ohal süreci fakat belgesele karar verme anımız ve belgeselimizdeki 13 kadınla tanışmamız bir dayanışma kahvaltısında oldu. KESK kadın sekreterleri kadın meclisi dayanışma kahvaltısında kendi aramızda dertleşmiş iken, bunu belgesel haline getirelim dedik. Bunuda KESK yapsın ve toplumsal bellek oluştursun diye karar verdik. Biz KESK kadın meclisi ve Haber-Sen olarak çekimlerimize Haziran ayında başlayarak, 5 Ekimde İlk gösterimimizi Dünya Öğretmenler günü'nde gerçekleştirdik. Amacımız direnişçi 13 kadının alanlarda söylediklerini, kameralar önünde söylenmesi ve halkın daha detaylı anlaması gerçekten çok bir zor dönem.Yıllarca emek verdiğiniz mesleğinizden bir gecede hiçbir şey tebliğ edilmeden, soruşturma yürütülmeden bir Twitter mesajı ile tüm hayatınız değişiyor. Bir tek sizin değil yakınlarınızın hayatı da değişiyor. En önemlisi hukukun temel doktrinlerini şu anda ve o zamanda, ülkemizde işlemiyor oluşu yani masumiyet karinesi, savunma hakkı, örgütlenme hakkı ve hatta yaşam hakkı ihlal ediliyor. İntihar edenler var bu dönemde nehirleri geçip geçmeye çalışan ailecek ölenler var. Ağır bir süreç bu süreçte 13 kadın İstanbul direnişini gerçekleştiren ve mesleklerini alana kadar alanlarda olan 13 kadınla belgeselimizi yaptık. Ne yaşadılar, ne hissettiler, çevrelerine hissetti hangi hak kayıplarına uğradılar bunları kendi ağzından dinliyoruz."

Konuşmanın ardından, Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden ihraç edilen KESK'li kadınların, ihraçtan sonra yaşadıkları ve mücadelelerinin anlatıldığı "Hakikatin Gücü" belgeselinin gösterimi yapıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim