Çaycuma Belediyesi'nin şubat ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda meclis üyelerinin yanı sıra daire müdürleri de hazır bulundu. Toplantıda 9 maddelik gündeme 5 madde dahaeklenerekmüzakeresi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündemingörüşülmesine geçildi. Çaycuma Belediye Meclisi'nin geçen yıl olduğu gibi ağustos ayında tatil edilmesine karar verilen toplantıda,  Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurmayı düşündüğü fuarcılık şirketine ortak olunması talebiyle ilgili Türlü İşler Komisyonu'ndan gelen rapor oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, Başkan Kantarcı'ya, 3 milyon 802 bin lira borçlanma yetkisinin yanı sıra,  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Mali Destek Programlarına proje sunması içinde yetki verildi.

ÖNEMLİ PROJENİN RUHSATSIZ DEVAM ETMESİ DÜŞÜNÜLEMEZ

Belediyenin 1 aylık faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Kantarcı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 384 konutlu inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek"TOKİ inşaatında bir hayli ilerleme var. Ancak henüz ruhsat konusunda bir talep yapılmadı. Bu konu bizi rahatsız ediyor. Ben buradan tekrar duyuruyorum. Böyle önemli bir projenin ruhsatsız devam etmesi düşünülemez" dedi.

BELEDİYEMİZ YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TÜRKİYE ÇAPINDA GÜZEL İZLER YARATIYOR

Çaycuma Belediyesi'nin yaptığı çalışmaların kamuoyunda takdir gördüğünü ifade eden Başkan Kantarcı, şöyle dedi: "Çaycuma Belediyesi hakikaten bu yaptığı çalışmalarla hem çevremizde, hem de Türkiye çapında güzel izler yaratıyor. Bizlerde bu güzel yansımalardan dolayı çok mutlu oluyoruz. Başta meclisimiz olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, paydaşlarımıza teşekkürümüzü bir borç biliyorum."

BAKKA'DAN İSTEDİĞİMİZ DESTEĞİ ALABİLMİŞ DEĞİLİZ

Başkan Kantarcı, borçlanma ve BAKKA projeleri için kendisine yetki veren meclis üyelerine teşekkür ederek, şunları söyledi: "Bugüne kadar bu konuda hep bize güven duydunuz. Bu güven için size minnettarız. Teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de sizin güveninize layık olmak için elimizden geleni hep beraber sonuna kadar yapacağız. Bu sene BAKKA projelerine yine hazırlanıyoruz. BAKKA'nın biz paydaşıyız. BAKKA'ya her sene belli bedeller ödüyoruz. Hatta geldiğimiz de bir hayli borcumuz da vardı onu da yapılandırdık. Ancak BAKKA'dan proje konusunda henüz istediğimiz faydayı alabilmiş değiliz. Şimdi bu projeleri yapıp da kazanırsak, başarılı olursak da bununla ilgili işlemleri yapmak üzere başkanlığa yetki istemiş oluyoruz. İnşallah bu projeleri de kazanır karşınıza öyle geliriz. Aldığımız kararlar hayırlı olsun." Mart ayı olağan meclis toplantısının 1 Mart Perşembe günü yapılmasına karar verilerek toplantıya son verildi.

Editör: TE Bilisim