Zonguldak İl Genel Meclisi Mart ayı beşinci birleşimi İl Genel Meclisi başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Toplantı, yoklama ve bir önceki oturama ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevi yapımı için izin, irtifak vb. iş ve işlemlerinin, 2018 yılı Yatırım Programına alınmasıyla ilgili konunun görüşülmesi sırasında söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, "Belediye hudutları içinde hayvanlar için yer arıyoruz. Bizim anladığımız şu, Zonguldak'ta hiçbir mahalle köpek barınağını kabul etmemiş. Öyle olunca da bunu köylere yapalım köylüler anlamaz demişler. Bazıları sayın Valimizi yanlış yönlendiriyor, sonra da meclis Vali'nin yolladığı kararları reddederek Vali'ye karşı çıkmış gibi bir izlenim oluşuyor."

Ardından Necdet Karaveli de, "Zonguldak Belediyesi artık elini taşın altına koysun. Biz köpek barınağının sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Belediyeye karşı yapılan suçlamaları karşı çıkan CHP grup başkan Vekili Fikret Zaman da, "Şimdi belediyeyi suçluyorlar. Ancak barınaklardaki beş elemanın parasını belediye ödüyor. Ayrıca belediye yine köpek başına para veriyor. Diğer taraftan Valilik ve Belediye arasında bu noktada bir protokol mevcuttur." dedi.

Gündemin diğer maddesinde yer alan, İl Özel İdaresi 2017 Yılı Faaliyet Planı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 15 sayılı raporun görüşülmesi sırasında tansiyon yükseldi. CHP il Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk söz alarak, "2015, 2016, 2017 yıllarında üç defa bölgeme 13 km yol yapıldığı görülüyor. Bir takım sıkıntılar oldu ancak çözüm bulunamadı. Biz bu sorunu BİMER ve Ciner'e ilettik. Ancak Özel İdare'den yapılan cevaplandırmada, 13 km yol yapıldığı söylenmiş." dedi.

Diğer yandan başka bir konuya değinen Vacid Durdubaş, "Devrek şantiyesinin oradaki liyâkatli personel yerine Zonguldak'ta şef gönderildi. Bu personel kuraya niye gönderildi? Devrek'teki siyasi otoriteyi zayıf düşürmek gibi bir durum var." dedi.

Bunun üzerine İsmail Terzi de söze girerek, "Recep Demirtaş göreve geldiği günden beri bunun cezasını daire müdürleri çekiyor. Programda yapılan asfaltlar çok bozuktur. Biz KÖYDES projesi kapsamında Türkiye'de birinci geldik. Ancak Genel Sekreter Demirtaş, herkese, her şeye karışıyor. Toplantılara katılması gereken Genel Sekreter bütçede veya faaliyet raporunda ortada yok."

Diğer yandan söz isteyen Fikret Zaman, "komisyonda bulunan arkadaşlar sadece münferit olaylara bakmışlar. Geçen sene Devrek'te bina depo sayısı 23 iken bu sene üç yazılmıştır. Aynı şekilde Çaycuma da 60 iken 50'ye düşmüştür."dedi.

Ardından CHP grup başkan Vekili Fikret Zaman ve AK Parti grup başkan vekili İsmail Terzi arasında Genel Sekreterlik polemiği yaşandı.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile toplantı sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim