20 Mayıs’ta çalışma ruhsatı iptal edilen Filyos Ateş Tuğla fabrikası İl Özel İdare yetkililerinin tarafından yeniden yapılan denetim sonrasında ruhsatsız çalıştığı tespit edilmiş ve fabrikada çalışan işçiler 17 Temmuz’a kadar ücretsiz izne ayrılmıştı.
Yaşanan bu gelişmenin ardından ise makam aracı içinde bulunan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, kapatılan Filyos Ateş Tuğla fabrikasında çalışan işçilerin saldırısına uğradı.
Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Filyos sahil yolunda aracı ile giderken işçilerin saldırısına uğradığını iddia eden Başkan Ünal, Elmas TV’ye konuştu.
Kendinin fabrika müdürü tarafından işçilere hedef gösterildiğini iddia eden Başkan Ömer Ünal: “Fabrika da çalışan işçiler ve fabrika müdürü arasında bir toplantı yapılmış. Ruhsatı iptal edilen fabrikanın kaçak olarak çalıştığı yönünde ki bir videonun bir işçi tarafından bana gönderildiği iddia edilmiş ve fabrikanın kapanmasını neden olarak ben hedef gösterilmişim. Hedef gösterilmemin ardından işçilerde belediye makam aracının önünü kesip durdurmaya çalıştılar. Olaylar büyümesin diye oradan ayrıldım. Ama makam aracına zarar verdiler, küfür ettiler. Yetkili makamlara şikayetimi yaptım” dedi.

Editör: TE Bilisim