Mustafa Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Zonguldak Belediyesi Özel kalem müdürü ile ilgili konuşulanı hususları açıkça ifade etmek gerekirse, usule, mevzuata ve yasaya aykırıı hiçbir şey yoktur. Belediye başkanımızın da açıklaması var. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Özel kalem müdürü Sinan bey görevlendirilmiş. Bana göre belediye başkanımız çok doğru ve yerinde bir iş yapmıştır. Çünkü Zonguldak’a hizmet gelmesinin yolu Ankara’dan geçmektedir. Belediye başkanımız haftanın iki günü enerjisini ve zamanını Ankara’da geçirmektedir. Belediye başkanımız milletvekilimiz ve il başkanımız ile birlikte Ankara’da üstdüzey görüşmeler yapmaktadır. Zonguldak’a hizmet alabilmek için bakanlık ve Bakan yardımcılığı düzeyinde görüşmeler yapılıyor. Bakanlıklarda ve genel müdürlüklerde işlerin yürüyebilmesi için takip edilmesi gerekiyor. Bir şey isteyip takip etmediğiniz de sonuca ulaşamayabilirsiniz. Sonuca ulaştırabilmek için bunların takibi çok önemlidir. Belediye başkanımızın başlatmış olduğu Sinan bey de, ehliyetli, liyakatlı ve Ankara ayağında bu işleri bilen izleyen kalemi, diplomasiyi ve ora ile ilgili güçlü bağları olan bir arkadaşımızdır. Çok yerinde bir karar ile işe başlatılmış, sevk edilmiş ve sevk edildiği yerde idare edilmiş bu idare ile birlikte Zonguldak’a hizmetin aksamaması için daha çabuk olmasını sağlamış bir arkadaşımızdır. Bundan dolayı eleştirmek bir yana ben belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hatta ve hatta bu tür insanların sayılarının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak’ta Selim Alan ile birlikte bir hizmet furyası başladı.2020 yılının kentte şantiye yılı olacağını kendisi de zaten ifade etmişti. Bu tartışmaların çıktığı dönemde de sahil projesinin tarihi açıklandı. Bu hizmetlerin giderek artacağı zamanlarda böyle tartışmaların olması da çok manidar geliyor. Zonguldak’ın Ankara ayağının çok çok güçlü olması gerekiyor.”


“SELİM ALAN İLE ETLE TIRNAK GİBİ OLDUK”

Belediye başkanı Ömer Selim Alan ile aralarında sürtüşme bir fikir ayrılığı olduğu iddialarına cevap veren Çağlayan; “Belediye başkanımız ile aramızda herhangi bir sürtüşme ve aramızın açık olması mümkün değildir. Ben siyasete merkezde gençlik kollarında başladım.Gençlik kollarında iken benim bir hayalim vardı. Bu hayalimi Zonguldak belediyesini kazanmaktı. 2014 yılında bunu başaramadık ancak ben meclis üyesi oldum. Meclis ysa olduğunda bu hayalim ikiye katlandı. Neticede biz bu hayalimizi gerçekleştirdik. Ömer Selime lan Merkez ilçe başkanı olarak benim hayalimde vücut bulduğu kişidir. Hayalimin ete kemiğe büründü insandır Ömer Selim Alan. Aramızın açık olması mümkün değil. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il başkanımız ve yöneticilerimiz ile başka bir hayalimiz var. Bu hayalimizde, Zonguldak’ın çok daha ileriye gitmesi ve çok daha iyi hizmetler almasıdır. Bu hizmetleri almanın da önünde hiçbir engel ve anlaşmazlık mümkün değildir.”

“ÇİĞ YEMEDİK KARNIMIZ AĞRIMIYOR”

Kamuoyunda bağış makbuzu olarak bilinen ve karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Çağlayan; “Şahsımız ile ilgili kamuoyunda karalama bir yıpratma kampanyasına sayın milletvekilimiz Hamdi Uçar ve İl başkanı Zeki Tosun gerekli açıklamaları yapmıştır. Söz gümüşse sükut altındır. Fakat çiğ yemedik ve karnımız ağrımıyor. Artık hesap zamanıdır. Bu hesap adli merciler de hukuki boyutta görülecektir. Avukatlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Bu kampanyanın içerisinde olan şahsımızı bir yönetimmizi töhmet altında bırakan kişiler hakkında hem şahsım olarak hem de parti tüzel kişiliği olarak hem de töhmet altında kalan yönetim kurulu üyelerimiz ayrı ayrı hukuki süreci başlatmış durumdadır. Gerek yazılı ve görsel gerek sosyal mecrada fake hesaplar ve bu hesapların altına yapılan yorumlar da karalamaya dönük ve iftiraya dönük bu işleri girenler yargı önünde hesap verecektir. Gazetecileri yanlış bilgilendirilenler de olabilir. Yanlış bilgilendirilen gazeteciler de yargı önünde yanlış bilgi verenlerinde hakim önüne çıkmasından yanadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim