AK Parti'den ihraç edilen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'ı parti binasında ziyaret etti.

Çaylı, Yenice'de ‘Ihlamur Teras' açılışına davette bulunarak şunları söyledi;
"Önümüzdeki Cumartesi günü saat 14:00'te 70 bin metrekare arsa üzerine restaurant, kafeterya, yürüyüş yolları, sosyal donatılarıyla beraber 'Ihlamur teras' açılışımız vardır. Bu tesisimiz Yenice'nin değil Türkiye'nin güzide tesislerinden bir tanesidir. 70 bin metrekare arsa üzerinde bu kadar kapsamlı bir tesisin olduğu Türkiye'de belki vardır veya yoktur bu konuda iddialı konuşuyoruz. Havası, ormanları, manzarası her şeyi vardır. Dört dörtlük bir alan bu alanda insanlarımızın gelip görerek burada hizmet almalarını ve bir şekilde de doğa turizmine Safranbolu, Yenice, Amasra ayağını üçleyerek bölgede turizmi hareketlendirmektir. 9bin 400 nüfuslu küçük bir belediyenin yapmış olduğu büyük yatırımlardan birisidir. Bizim ölçeğimizde bir belediyenin çok çok üzerinde olan ölçekli bir yatırımdır. Tesisimizin açılışına bütün Zonguldak'taki dostlarımızı davet ediyoruz. "

AK Parti'den ihraç kararına da açıklık getiren Zeki Çaylı, şöyle dedi;
"Bu ihraç kararı elimize ulaşmadı. Bir hafta oldu henüz önümüze gelmedi. Yarın Cuma belki hayırlı bir günde gelir. Sonucunda hayırlı olmasını diliyorum. Hamdi başkana ziyarette bulunmamızın özel bir nedeni, açılışa davet etmemdir." Dedi.

Ayan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi;
"Ben Yenice'de doğduk büyüdük o memlekette ne olduğunu bilen insanlarız. Yenice son durumlarında özellikle ekonomik olarak sıkıntılı olan bir ilçemizdir. Böylesi bir aşamada başkanımızın anlatmış olduğu projede biz de yakından gittik gördük çalışmalar esnasında en son bitme aşamasına geldiğini görüyoruz. Bizleri de oraya davet ediyorlar tabi biz de orada olmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Yapılan hizmetleri mutlaka bir karşılığı olacaktır. Söz konusu Yenice olduğu zaman orada bir HES'le ilgili bir çalışmaları vardır. Özellikle Yenice halkının bu konuya 'Hayır' dediğini biliyoruz. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak o tür bir turizim beldesine böyle bir kanyona HES yapılmaması ile ilgili çıkışlarımızda olmuştur. Karabük'te yapılacak olan il Genel Meclisi Toplantısı'nda arkadaşlarımızın buna ‘hayır' diyeceğini inanıyoruz. Böyle bir süreçte yeni Yenice'nin birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim