AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın Kdz. Ereğli ilçesinde Kasım ayında Erdemir yönetimi ile yapılacak toplantıya ilişkin açıklamalarının ardından, bu toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdemir’in bölgeye karşı sorumlulukları olduğunu ve nedenle sorunlar yaşandığını anlatan Uçar, yaşanan sorunların kavgayla değil diyalog ile çözülebileceğini ifade etti. Konuşmasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ABD Başkanı Trump’a benzeten Uçar, “Kdz. Ereğli Belediye başkanı bana göre çağırılmalı ama o toplantıyı provoke de edebilir. Nerde ne konuşacağını bilmiyor. Aynı Trump gibi paldür güldür konuşuyor. Kaş yaparken göz çıkartıyor” dedi.
Uçar konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Milletvekilleri olarak Sayın Savaş Erdem’den bölgenin taleplerini dinlemek üzere bu toplantıyı biz teklif ettik. Kasım ayı içerisinde Ereğli’de bu toplantıyı planlıyoruz. Bana kalırsa belediye başkanının o toplantıya katılması lazım. Ama Erdemir’in düşüncesi nedir? ‘Olsun yada olmasın’ diye bir şey der. Ona göre planlama yapılacak. Halil Posbıyık, Erdemir ile kavga ederek gündemde kalmaya çalışıyor. Erdemir Ereğli, Zonguldak ve Ülkemizin en seçkin kuruluşlarından bir tanesi. Erdemir’in bu bölgede olması avantaj ama belediye başkanlarının sayesinde dezavantaja dönüşmüş. Her kes bir aynaya baksın. Erdemir’in kabahati yok mu, onlarında eksikleri var. Erdemir artık kamu kurumu değil özel sektör. Daha çok üretmek ve kar etmek için mücadele eden bir şirket. Halil Posbıyık böyle davranmakla ortamı geriyor. Yerel yönetici olarak yumuşatacağı yerde daha da ortamı geriyor. Sorunları daha da çözümsüzlüğe doğru itiyor. Bu söylemler Ereğli’ye hiçbir fayda getirmiyor. Evet, Erdemir’in Ereğli’ye karşı yapması gereken sorumlulukları var. Ama bu sorunlar kavgayla çözülmez, diyalog ile çözülebilir. Biz zaten milletvekilleri olarak konuları takip ediyoruz. Çözüm yönünde de adımlar atıyoruz.”

Editör: TE Bilisim