Makamında gazeteciler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan; "2019'u güzel bir şekilde uğurladık, 2020'ye merhaba dedik. İnşallah 2020 yılında hepimiz için öncelikle sağlıklı bir şekilde geçer. Sağlık biliyorsunuz olmazsa olmaz. Sonra geri kalanın bir anlamı olmuyor. Huzurlu mutlu sevdiklerimizle beraber, bir yıl geçiririz. inşallah Rabbim bizlere başarmaya yaşamayı nasip eder inşallah 2020 yılı hem Zonguldak'ın için hem bizler için hem ülkemiz için 2019'da daha da iyi geçer temennisiyle bismillah deyip başladık ve  çalışıyoruz. Vatandaşımızın 2020'den çok büyük beklentisi var Zonguldak'ta. Biz de bunun bilincindeyiz, gücümüzün farkındayız. İnşallah 2020'de Vatandaşlarımızın talepleri karşılamakta daha gayret şekilde daha şevkle daha heyecanlı şekilde çalışmaya gayret göstereceğiz".
 Millet parkı, sahil parkı, karaelmas kent lavvuar projeleri hakkında konuşan Başkan Selim Alan, 20 Ocak'ta dere ıslah projesi ihale edilecek ve Mart ayında millet bahçesinin ihale edileceğini belirten Başkan Alan, şunlar söyledi:
"Büyük beklentimiz daha var onu da inşallah en kısa zamanda projesini Mart ayı gibi ihale etmeyi niyetindeyiz. Millet bahçesinide İnşallah 2020 yılı içinde tarihini şu an kestirme bir gün değil İnşallah bitirmiş oluruz. Bunlar bizim için önemli daha biliyorsunuz. Malum bir sosyete pazarı diye tabir ettiğimiz alanda da bir iş merkezi planlıyoruz. Onu da niyetimiz 2020 yılı içinde yani kazmayı vurmak ve başlamak içn ihalesini yapıp bir an önce yer teslimini yapıp ondan sonra da bir an önce yüklenici firmanın yapımına başlanması arzu ediyoruz. BKM Zonguldak için çok değerli. Bir an önce restorasyonu yapıp hizmete sunmak istiyoruz. Projelerin hayata geçmesi için kararalı olmak lazım.  Sadece 9 aylık periyotta 41 bin asfalt döktük. Vatandaşların bir çok talebi oluyor. Bunların hepsi maddiyata dayanıyor. Ama vatandaşımıza düşen parayı da ödemek zorunda. Israrla  bu arkadaşlar bu konuda direnirse kolluk kuvvetleri tarafından tahliye ettireceğiz. 200 tona yakın tuzumuz hazır. Almamız gereken askeri bütün tedbirleri aldık. Tam anlamıyla hazırız. Kent merkezinde baba diye tabir ettiğimiz çıkıntılar olmayacak. Tedarik edilirse firma tarafından değişiklikler olacaktır. Araç filomuzu ne kadar güçlendirirsek o kadar iyidir. Yeni araçlarımız geldi. Vatandaşımızın derdini çözme anlamında bakanımıza teşekkür ediyorum. Durak başkanları ve şoför esnafı ile bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bazı maddelere karşı çıkan arkadaşlarımız oldu. Kaygınız olmasın anlamında kendileri ile istişare ettik. Bizlere madde madde kaygılarını taleplerini yazmışlar. Bizde bu maddelere bakıp inceleyeceğiz. Gönülleri rahat olsun. Biz onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim