Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal ile birlikte Belediye Sosyal Tesislerinde gaziler ve ailelerinin ardından bu kez de şehit aileleri ile bir araya geldi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal ile birlikte her fırsatta toplumun önemli bir değeri olan şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmayı sürdürüyor. Başkan Uysal, bu kez de belediye sosyal tesislerinde ilçedeki şehit ailelerine kahvaltı verdi.

Şehitliğin bütün makamlardan ve mevkilerden en üstünü olduğunu belirten ve şehit ailelerinin başlarının tacı olduğunu belirten Başkan Uysal, yaklaşık 40 kişinin katıldığı kahvaltıda, masa masa gezerek şehit aileleriyle tek tek sohbet etti, hal hatırlarını sordu.

Başkan Uysal, Göztepe mevkiinde Şehit Aileleri Derneği'ne verilmek üzere yapılan projenin tamamlandığını ve yakında ihaleye çıkacağının müjdesini verdi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Demirdüyen ise Ereğli ve Alaplı'nın 45 şehit verdiğini hatırlatırken, belediyeden başka hiçbir kurumun yanında olmadığını hatırlatırken, diğer kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının şehit ailelerine gösterdiği ilgisizlikten ve duyarsızlıktan yakındı.

Demirdüyen gazilerden sonra şehit aileleri için yapılacak yer ve şehitler tepesi projesi için Başkan Uysal'a tüm şehit aileleri adına minnettar olduklarını söyledi.

Başkan Uysal'da gazi ve şehit aileleriyle sık sık bir araya gelmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Sahil Kafe'deki kahvaltıya, Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ve Yönetim Kurulu ve ilçedeki şehit aileleri katılırken, Başkan Hüseyin Uysal, Ereğli'deki tüm şehitler için düşündüğü ‘Şehitler Tepesi Projesi' için yapılan çalışmaların da sürdüğünü hatırlattı.

Öte yandan bir şehit kızının İstiklal Marşı'nın tamamını okumasıyla birlikte duygusal anlar yaşanırken, küçük kız ayakta alkışlandı.

Editör: TE Bilisim