Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak temsilcisi Atilla Öksüz yaptığı açıklamada; 

"Zonguldak'ta üst üste gazetecilere yönelik saldırı ve saldırı girişimleri dikkat çekmekte. Son olarak Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ın aracının önü kesilerek darp edilmek istenmiş ve Tığ, geri manevra yaparak son anda saldırıdan kurtulmayı başarmıştır. Tığ'ın şikayeti üzerine Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatmış araç bilgisine ve kişilerden birine ulaşmıştır. Diğer yandan bu saldırıların sistematik bir organizasyon içinde yapıldığı iddiaları düşündürücü ve endişe vericidir. Geçmişten beri yaşandığı gibi bu ruh hali sadece gazeteciler için değil, bu kentin bürokratları, Polis memurları, esnafı, spor camiası, kamu idarecileri, STK temsilcileri için aleni tehdittir.

Öncelikle bilinmelidir ki kişilerin, kurumların yaptıkları haber olduğu kadar tartışmaya ve eleştirilere açıktır. Aynı şekilde biz gazetecilerin yazdıkları ve yorumları da tartışmaya, eleştiriye açıktır. Kastı aşan veya aştığı iddia edilen  durumda kaçınılmaz olarak başvurulması gereken hukuktur. Kişiler veya kurumların haklarını aramaları gereken yer mahkemelerdir. Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, gerek yazılı gerekse fiili hiçbir saldırı kabul edilemeyeceği gibi şiddete başvurulması tek kelimeyle alçaklıktır, korkaklıktır.

Kamuoyunun ve basın meslek örgütlerinin kabul etmesi gereken ilk şey öncelikle bunun bir saldırı olduğunu kabul etmektir. ‘Saldırı'ya tepki göstermek için bir gazetecinin hastanelik olmasını beklemek seyirci olmaktan öteye geçmez. Böylesi olaylarda en üzücü olan ise, gerçeklik ve mesleki hassasiyetleri unutan basın meslek örgütleri ile diğer gazetecilerin ve haber ajansalarının görevlerini yapamaz duruma gelmesidir.  Zonguldak'taki basın meslek örgütleri tehdit, baskı ve çıkar endişeleri nedeni ile bu saldırıları kınayamaz duruma gelmiştir. Önceki yıllarda açıklamaların eksik kaldığı zamanlar olmuştu ancak incik – boncuk işlerle uğraşan örgütlerin bu kadar sustuğuna, korktuğuna, özünden uzaklaştığına tanık olmamıştık.

Basın meslek örgütlerine ‘özünüze dönün' çağrısı yapıyor saldırı ve saldırı girişimlerini şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim