Özel Eroğlu, ziyaretinde güncel konular hakkında açıklama yaptı. Eroğlu; "Genel olarak Barolarımızın ve Türkiyenin sorunları ile ilgili birçok kere konuştuk. Cumhurbaşkanımızın terör örgütü olan avukatların görevden alınması ile ilgili yasa düzenlemesi konusu gündeme geldi. Terör örgütü olan bir kişinin zaten avukat olma şansı yoktur. Avukatlık kanununun 5. Maddesinde bu konu ile ilgili geniş kapsamlı bir açıklama zaten yapılmış. Bizler Barolar olarak bunların takipçisiyiz. Dışarıdan göründüğü gibi bir başıboşluk söz konusu değildir. Böyle bir düzenlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. 
Bunun dışında bugün Barış Pehlivan'ın karar duruşması yapılacak. Barış Pehlivan malumunuz olduğu gibi kaçma suçu ile tutuklandı. 
Hukukun üstünlüğü her şeyin öngörülmesi demektir. Bizlerin görevi uyarmak. Barolar kamu kuruluşu görevini yapıyor ancak bunu yaparken herkese ve her olaya dokunarak bu görevi yerine getiriyor. Bizim konumumuzun reklama ihtiyacı yok. Popülist davranışlar içerisinde değiliz. Hayata dokunan en önemli kurumuz." ifadesine yer verdi. 


Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim