Teknopark ile ilgili olarak uzun süredir kapsamlı bir çalışma yürüten Bülent Ecevit Üniversitesi Teknopark başvurusu Bakanlar Kurulu onayına sunuldu. Başvurunun onaylanmasının ardından Zonguldak Teknopark hizmete girecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Teknopark başvuru dosyası, Haziran ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na teslim edilmiş, Temmuz ayı sonunda da yerinde değerlendirme yapmak üzere Bakanlık inceleme heyeti BEÜ Teknopark binasını ziyaret etmişti.

Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından BEÜ, Bakanlık değerlendirme mülakatı için Ankara'ya davet edildi. 10 Ağustos Perşembe günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünde gerçekleşen mülakata Bülent Ecevit Üniversitesi'ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Veli Eliçora, Teknopark Proje Koordinatörü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin Onan katıldı. Yapılan değerlendirme neticesinde BEÜ Teknopark başvurusı başarılı oldu ve çok önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Bakanlıkça verilen bu kararın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması durumunda, BEÜ ve Zonguldak İli açısından AR-GE alanında çok önemli faydalar sağlaması beklenen Zonguldak Teknopark hizmete girecek.  

Editör: TE Bilisim