Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelesi (TDİOSB) sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Yeni yatırımcılara da üretim yerleri sağlanmasıyla beraber hayvan varlığımızın TDİOSB'ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Tarımda üretmek kadar üretilen ürünlerin işlenmesi, katma değerinin artırılması, pazarlanması ve istihdama katkı sağlanmasının da bir o kadar önemli olduğuna vurgu yapan Fakıbaba, bu amaçla, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini önemsediklerinin altına çizdi.

Yeni onaylanan projelere dair bilgi veren Fakıbaba, "Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin fizibilite çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı yatırım programına alınması ile birlikte altyapı çalışmaları tamamlanarak üreticilerimize tahsis edilecek. Bu proje ile Zonguldak ilinin taşkömürüne bağımlı sektörel yapısının değiştirilmesi ve il geneline yayılmasını hedefliyoruz. Yine 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli Malatya Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB'nin kuruluşunu onayladık. Fizibilite çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 2018 yılı yatırım programına alacağız. İlçedeki ve civar yerleşim yerlerindeki hayvancılık işletmelerini Besi Bölgesine taşıyacağız, ayrıca hayvancılığa yatırım yapmak isteyen üreticilerimize yatırım yeri tahsis edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ön incelemesi ve etüt çalışması biten projelerin peyderpey Bakanlığa geldiğini ifade eden Fakıbaba, Bunların da onay görenlerinin çalışmalarına başlanacağını, önümüzdeki dönemde bu bölgelerin sayılarını artırarak tarım-sanayi entegrasyonunu geliştirmeye ve istihdama katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilisim