Zonguldak kıyı şeridinde son dönem yapılan uygulamalar beraberinde farklı tartışmalara neden oluyor. Kıyı kenar çizgisinde kalan bina veya barınakların yıkımı için başlatılan çalışma devam ederken kaçak olan ve yıkım kararı uygulanmayan yerlerin akıbeti merak ediliyor.

Filyos'ta Ak Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın önerisi, Belediye'nin ve Çevre Müdürlüğü'nün onayı ile yapılan İsmail Recai Şanlı'ya ait otelin imar kanununa aykırı olduğu belirtilen bölümü için yıkım kararı tebliğ edildi. Yasalar dikkate alındığında kimsenin buna bir diyeceği yok.

Gariplik bundan sonra başlıyor.
Şanlı'nın otelin 10 odalık bölümünü yıkmak yerine restoran ile birlikte tamamını yıkmak istediği ancak Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın Şanlı'yı ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Otelin hemen karşısında Demir Ailesinin başında olduğu Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın yenilenmeyen filtrasyon sistemi ve ortaya çıkan dumanlarla ilgili paylaşımları nedeniyle hedef haline gelen Şanlı'nın vereceği karar merak ediliyor.

Diğer yandan otel için yıkım kararı tebliğ eden kurumların Filyos'ta yaşayanları ve Filyos sahiline gelenleri dönem dönem olumsuz etkileyen fabrikanın bacasıyla ilgili işlem yapmaması, bu konuda yapılan haber ve şikayetleri dikkate almaması çifte standart olarak yorumlanıyor.

Editör: TE Bilisim